Varoitus: Älä avaa tätä linkkiä!

Säästöpankkien asiakkaisiin kohdistuu tällä hetkellä tunnuslukujen kalasteluyrityksiä. Toisin sanoen henkilö-, kortti- tai verkkopankkien tunnistustietoja saalistellaan sähköpostiviestein ja puhelimitse.

Tietoja kerätään rikollisiin tarkoituksiin. Kalasteluyrityksessä käytetään roskapostittajien tapaan eri tavoin kerättyjä sähköpostiosoitteita. Kalastelijat eivät kuitenkaan tiedä, minkä pankin asiakas viestin vastaanottaja on.

Kalastelijoiden tavoitteena on anastaa rahaa rikollisella tavalla kerätyillä tiedoilla. Nyt liikkeellä olevassa viestissä väitetään verkkopalveluiden olevan loppumassa ja viestinsaajaa kehotetaan avaamaan linkki ja antamaan tunnuksensa, jotta palvelu jatkuisi. Jos saat sähköpostiviestin, jossa sinua pyydetään antamaan pankkiasiointiisi liittyviä tietoja, on viestit syytä tuhota eikä niihin tule missään nimessä vastata.

Viestissä olevaa linkkiä ei pidä avata, eikä tunnuksia antaa. Jos olet avannut linkin ja sinulle soittaa tämän jälkeen tuntematon henkilö esittäytyen pankkivirkailijana ja pyytää antamaan esimerkiksi kortin numeroita ja tunnuslukuja, luettelemaan pankkitunnuksiasi ja muita luottamuksellisia asioita, niitä ei tule antaa puhelimitse.

Pankki ei koskaan kysy asiakkaan tunnuksia sähköpostilla, tekstiviestillä tai puhelimitse.

 

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: Säästöpankki, väärinkäyttö, tietojen kalastelu, tunnusluvut

Kommentit

Oma kommentti