Veroprofessori Tikan tappaja vapautui: ”Istuin vain kolme vuotta!”

Alexander IoninVeroprofessori Kari S. Tikan surma järkytti suomalaisia vajaat neljä vuotta sitten. Nyt hänen surmaajansa, toinen heistä, on vapaa mies.

Hymy tapasi hänet juuri ennen kuin hän vapautui vankilasta odottamaan välitöntä karkotusta kotimaahansa Venäjälle.

Kohtalokas ilta alkoi homojen suosimasta DTM-yökerhosta keväällä 2006. Alexander Ionin sai taposta 11 vuoden tuomion, mutta koska hän oli teon tehdessään alle 21-vuotias, hän suoritti tuomiostaan nuorisovangin statuksella vain kolmasosan. Vapaaksi mies siis pääsi istuttuaan 3 vuotta 8 kuukautta.

Lue haastattelu helmikuun Hymystä. Kommentoi verkkosivuillamme, onko kolme vuotta ihmisen tappamisesta tarpeeksi vai liian vähän?

-Minua kaduttaa. Ikävä kyllä tehtyä ei saa tekemättömäksi, mies toteaa.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: Alexander Ionin, Kari S. Tikka

Kommentit

Maailma ja suomi menettivät todella paljon Finanssioikeuden professorin menehdyttyä. Kari S. Tikka oli todella merkittävä vero- ja finanssioikeuden tutkija, jolla olisi ollut annettavaa vielä paljon. Saamme nauttia hänen tuotannostaan vielä monia vuosi kymmeniä merkittävien vero-oikeudellisten teosten ja tutkimusten muodossa. Olen pahoillani, etten koskaan päässyt hänen luennolleen. Olen lukenut monista väitöskirjoista, että hän oli todella hieno professori ja ohjaaja useille opiskelijoille.

Onko Hymy maksanut haastattelusta jotain ja siten tukenut tätä rikollista.

Olisikohan jo aika ulkoistaa tuo vankeinhoito Venäjälle? Herra Putinin kanssa voisi joku taho alkaa keskustelemaan tästä oivasta kaupankäynti vaihtoehdosta. Veikkaan että rupeaisi rikoksentekijöiltä vähän hymyt hyytymään kun tietäisivät mikä odottaa. Ei aina sitä porkkanaa vaan välillä myös keppiä.

Henkirikoksesta kuolemantuomio olisi ainoa vaihtoehto, mitä annettavaa tuollaisella kaverilla on tälle yhteiskunnalle.

Pittäähän sitä köyhää homoa auttaa, toivottavasti eivät pillaa hyvää miestä työnteolla….:))

Tämä herra sentään passitetaan suomesta pois heti vapauduttuaan mutta miten käy toisen tappajan??? Karkoituspyyntö ei mennyt läpi ja hän saa jäädä tuomionsa lusittuaan suomeen asumaan ja jatkamaan ihanaa elämäänsä suomen verorahoilla (joilla on elänyt tähänkin asti). Ihmetyttää vain miksi ja miten ihmeessä ihminen joka ei ole suomen kansalaisuutta koskaan hakenut saa jäädä suomeen tuomionsa jälkeen vain ja ainostaan sillä verukkeella että vanhemmat asuu suomessa ja vaikka muu suku onkin rajan toisella puolella häntä ei sinne passiteta koska hän on ollut/asunut jo niin kauan suomessa että eihän sitä reppanaa nyt takasin omaan kotimaahansa voi laittaa!!!! Tämänkaltaisiin rikollisiin ne suomen verorahat sitten tuhlataan!!!
Ja saavat vielä lusia suomessa tuomionsa…huhhuh

Uskomatonta. Kysyin palstalla onko Hymy maksanut haastattelusta jotain ja siten tukenut tätä rikollista, ja viestini poistettiin. Hymy julistaa puhuvansa asioista suoraan, mutta tällaista keskustelua ei täällä sallita?

Alle 21 vuotias istuu rangaistuksensa nuorisovankina joten rangaistuksesta kärsitään 1/3 osa, Mielestäni tätä 21 v rajaa voisi laskea 18v. Täysi ikäisellä on vastuu elämästään.

15. luulee nyt vähän liikoja itsestään. Myöskin virkämiehenä tai sen statuksen käyttäminen on rangaistava teko… Mutta omalla tavallaan ihan aiheellinen näpäytys. Netti ei ole kasvotonta toimintaa. Aina voidaan jäljittää, jopa tavoilla joita et ole ottanut huomioon….

Ihan asiaa oli tossa aiemmin. Minustakin Suomesta on hävinnyt vanhat kunnon arvot. Mies oli mies ja nainen nainen. Nyt leikellään vehkeitä pois ja kuletaan kehumassa vielä tv:ssä. Samaan aikaan ollaan nuorten ja vanhusten kanssa tekemisissä seurakuntatyössä, jossa on kuolevia vanhoha,ihmisiä, jotka ei tämmösiä munan leikkautusjuttuja oikein ymmärrä. Ihan hävettää heidän puolestaan.

Ja joku nuori voi ottaa esimerkkiä, jota katuu myöhemmin, sukupuolen vaihtaminen kun on lopullinen toimenpide.

Vielä kun homoille adoptio-oikeus, niin hyvä tulllee!

Suomen rangaistuskäytännöt mahdollistavat ja miltei ruokkivat väkivaltaan.Ammattirikolliselle/muuten luuserille,vuosi-pari valtionhotellissa on miltei vitsi.Saapahan verorahoilla: käydä kouluja ja kursseja,terveellistä ruokaa,kuntoutusta,päihde-kuntoutusta,mielenterveyspalveluja, tapaa tuttuja ja kuulee alan uusimmat trendit,lisäksi voi päästä ensikertaa elämässään teatteriin tai taidenäyttelyyn.Kivat tädit ja sedät,ymärtävät ja paapovat ja ymmärtävätja paapovat..Mielestäni jatkossa rikollinen voisi olla ensikertalainen vain kerran elämässään!Ja jokainen uusi tuomio kaksinkertaistaisi rangaistuksen.Tulevissa vaaleissa pitäisi lainsäätäjät vaihtaa!

Nyt hänen rangaistuksensa vasta alkaa, kun paluu ryssään koittaa.
Tuomio oli mielestäni sopiva. Päästiin eroon pervosta sekä kriminaalista.
Veronmaksajat kiittävät. Ainakin minä.

Tämäkin tapaus taas ikävällä tavalla muistuttaa kuinka naurettavan lepsua suomalainen rangaistuskäytäntö on. Kyseessähän tosiasillisesti tuskin oli edes tappo vaan murha, mutta murhaa ei pystytty näyttämään toteen. Aivan käsittämätöntä että saatu tuomio ei edes ole se mitä tosiasiallisesti istutaan, vaan siihen saa ruhtinaalliset alennukset milloin milläkin perusteella. Olisivat tappaneet Tikan sijasta edes jonkun näistä Suomen yltiöliberaalin rikospolitiikan taustapiruista, jotka kyllä tiedetään, niin olisivat saanut maistaa omaa lääkettään. Toivottavasti ensi eduskuntavaalien yhteydessä suomalaisen oikeuspolitiikan lepsuus nousee yhdeksi keskusteluaiheeksi.

ON MEILLÄ MAHTAVA OIKEUSVALTIO!!!!!!!
25 VUOTTA VÄHINTÄÄN OLISI SAANUT NIIN OLISI SENTÄÄN JOTAIN OIKEUTTA.

Parempi olis ollu ku olis passitettu kärsimään rangaistustaan kotimaahansa.

Ei se ole igorin vika että suomen oikeusjärjestelmä on niin perseestä. Tälläisia omalla naamallaan esiintyviä kelmejä tarvittaisiin lisää mediaan, jotta tajuttaisiin, että kolmen vuoden kakku taposta on todellakin liian vähän.

Tikalla olisi ollut vielä annettavaa tälle yhteiskunnalle! Onko sinulla koskaan?
Mitä ikinä teetkin tulevaisuudellasi, yritä olla parempi itsellesi ja muille.
Älä unohda ikinä!

Jos mies olisi ollut kotimaassaan, tuomio olisi ollut 10 vuotta enemmän, ja jokainen päivä istuttava. Tahallinen tappaminen (muuhun johtopäätökseen on mahdotonta päätyä) pitäisi ilman muuta olla paljon ankarammin rangaistava teko, min. 10 vuotta. Vaikka suomalaiset osaavat itsekin tällaista tehdä, en ymmärrä, miksi itärikollisia pitää houkutella lievillä tuomioilla Suomeen. Venäjällä on elämälle vieras käyttäytyminen ja ihmiselämän halveksunta kuitenkin paljon pitemmällä kuin Suomessa. Parasta olisi kun tällainen idäntuonti lopetettaisiin tyystin.

Oma kommentti