Vesa lentää ensimmäisenä suomalaisena avaruuteen – maksaa 150 000 euroa

Vesa Heilala on odottanut lentoaan jo 11 vuotta. Jos kaikki menee putkeen, mies lentää avaruuteen ensi vuonna.

Asiasta voi lukea jutun painetusta Hymystä kuvajournalisti Jenna Lehtosen kirjoittamana ja kuvaamana.

It-asiantuntija Vesa Heilala, 54, toteaa, että avaruuteen pääsy edustaa monille pitkäaikaista unelmaa, jonka eteen on tehty töitä. Hän itse huolehtii fyysisestä kunnostaan ja pitää matkansa aiheuttamaa kustannusta eräänlaisena sijoituksena. Kaikista eniten hän odottaa sitä, mitä tulee näkemään. Puheiden mukaan missään ei näe niin mustaa kuin avaruudessa.

– Ihmiset todennäköisesti jossain vaiheessa tuhoavat maapallon, joten olisi hyvä olla olemassa b-suunnitelma. Tässähän sitä nyt tehdään. Avaruushankkeet kestävät kymmeniä vuosia, joten on hyvä, että ne on aloitettu, Vesa toteaa ledessä.

Avaruusturismista puhuttaessa lentojen riskit ja ympäristövaikutukset nousevat usein esiin negaation kautta. Heilala kuitenkin muistuttaa, että lentojen ja avaruustieteen sivutuotteena voi syntyä myös hyvää, eli esimerkiksi uusia keksintöjä.

Lue mielenkiintoinen juttu ja Vesan ajatukset lehdestä.

Yleisimmin käytetyn määritelmän mukaan avaruusturisti on henkilö, joka maksaa matkan omista rahoistaan ja osallistuu avaruuslennolle, joka ylittää 100 kilometrin korkeuden. Tämän määritelmän mukaan Dennis Tito on maailman ensimmäinen avaruusturisti.

 

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: avaruus, avaruusturismi, Vesa Heilala

Kommentit

Oma kommentti