Vieläkö muistat Edu Kettusen – tältä mies näyttää nyt!

Laulaja-lauluntekijä Edu Kettunen ei halaja eläkkeelle, vaikka 60 vuotta mittariin tuleekin.

– Työ ja harrastukset ovat minulle sama asia, hän sanoo Hymyn painetun lehden haastattelussa, jonka on kirjoittanut Juhamatti Nieminen ja kuvittanut Kari Pekonen. Pitkän musiikkiuran tehneestä miehestä ilmestyy kirja syntymäpäivänä, 12.4. Kirjan on kirjoittanut Veli-Pekka Hänninen.

Meri ja veneet ovat kiehtoneet Edu Kettusta pienestä pitäen. Laulaja-lauluntekijä jopa rakensi oman purjeveneen, jolla hän pakeni 1990-luvun alussa neljäksi vuodeksi merille ja oli jo asettumassa perheineen Välimeren rannikolle Ranskaan Montpellierin lähelle.

– Kyseessä oli pieni kalastajakylä, johon meidän oli tarkoitus jäädä pysyvästi asumaan. Sitten tuli pieniä kommervenkkejä, jotka toivat takaisin Suomeen. Silloin se harmitti, Edu myöntää.
Jälkikäteen ajateltuna paluulla oli kuitenkin tarkoituksensa, sillä Edu löysi reissun jälkeen innon musiikin tekemiseen uudelleen.

– Musiikkikuviot alkoivat maistua eri tavalla. Olin jo lopettamassa, mutta reissun jälkeen sain tekemiseen uutta henkeä ja intoa. Se vire on pysynyt siitä lähtien.

Edu oli menettänyt innon keikkailuun Broadcast-yhtyeen hurjien vuosien myötä. Hän toimi bändin kitaristina. Kokoonpano nousi 1980-luvun alussa nopeasti suosion aallonharjalle, mikä kävi raskaaksi.

– Siinä alkoi olla turhaa hypeä ympärillä. Meitä tultiin enemmän katsomaan kuin kuuntelemaan.

Keikkalavoilta jättäytymistä helpotti lentävän lähdön saanut sooloura, jota Edu loi Broadcast-yhtyeen ohessa. Siinä avitti erityisesti Lentäjän poika -hittikappale, minkä jälkeen hän alkoi kirjoittaa tekstejä myös muille artisteille ja tuottaa muiden levyjä.

– Sen merkitys oli iso taloudellisesti. Se myös mahdollisti sen, että pystyin heittäytymään omilleni ja irrottautumaan keikkailusta, Edu muistelee painetussa lehdessä. Lue koko juttu sieltä.

Edu tänään:

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Edu Kettunen, Broadcast

Kommentit

Oma kommentti