Vihreä poliitikko puolustaa kerjäämistä, kokoomuspoliisi ei – mitä mieltä sinä olet?

RomanikerjäläinenRomanikerjäläisten oikeuksia puolustavan Helsingin kaupunginvaltuutetun Emma Karin (vihr.) mielestä kerjäämisen kieltäminen lailla ajaisi kerjäläiset vain pahempaan ahdinkoon.

-He asuvat talvisin autoissa ja asuntovaunuissa, ilman sähköä ja vettä pakkasillakin. Jos nämä ihmiset ovat mafian uhreja, niin silloinhan heitä pitäisi auttaa eikä syyllistää rikollisiksi, Kari painottaa.

Kari ja vihreät saivat järjestettyä Helsingin Kalasatamaan majoittuneille romaneille bajamajoja eli ulkovessoja.

Kokoomuksen kansanedustaja ja ex-poliisi Juha Hakola on puolestaan tehnyt lakialoitteen kerjäämisen kieltämiseksi. Se tosin tyrmättiin apulaisoikeusasiamiehen toimesta kansanryhmää leimaavaksi.

-En mainitse sanallakaan Romanian kerjäläisiä. Puhun ainoastaan kerjäämisestä, Hakola vastaa.

-Jos kerjäämisen kieltävä laki ei ratkaise ongelmia, niin eipä sitä ratkaise majoituksen järjestäminenkään heille. Vai haluavatko kerjäläisten toiminnan puolustajat olla tukemassa menettelyä, joka takaa hyvän toimeentulon rikollispomoille lähtömaassa, mutta ei heille, jotka tulevat kaduillemme kerjäämään, Hakola sivaltaa.

Keskustelua käydään Hymyn kesäkuun numerossa, jossa on myös laaja reportaasi kerjäämisestä Helsingissä.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: Emma Kari, Juha Hakola

Kommentit

Romania on EU-maa ja saa runsaita tukiaisia.Romanian romanit tulee käännyttää heti rajalta takaisin lähtömaahansa.Sinisilmäinen Viherpiiperrys saa riittää !!!

”Kaupunginvaltuutetun kannattaisi ilmeisesti tehdä lakialoitetta” – vain kansanedustajilla on Suomessa oikeus tehdä lakialoitteita. Pitäisikö Hakolan tehtailla tästäkin aloite?

Kaikki tietävät että Hakola tähtää rasistisesti romanikerjäläisten elämän mahdottomaksi tekemiseen ja seuraavana keinona keskitysleireihin sulkemiseen, jos heitä ei muulla keinoin saada nälällä, jatkuvalla paikasta toiseen pois häätämisellä ja väkivallalla hengiltä.

Kaupunginvaltuutetun kannattaisi ilmeisesti tehdä lakialoitetta siihensuuntaan, jotta ulosottolakia saataisiin rukattua vähän miellyttävämpään suuntaan, jotta saavuttaisi tavoitteitaan. Työvoimapalvelulakien rukkaaminen, esimerkiksi karenssien osalta, kannattaa myös ottaa huomioon, jottei kerjäläisten hyvinvointia edistäviin toimenpiteisiin tulisi katkoksia. Koska polliisin tehtävänä on mm. yhteiskuntajärjestyksen turvaaminen, niin kysymykseen ei tietenkään tule, että poliisin tehtävänä olisi myös sen syyteharkintaan saattaminen, joten Hakola lienee sivalluksessaan oikeassa.

Kansanedustajaehdokas Häbödi on sitä mieltä, että jos on puutetta piparista, niin tokihan sitä saa naisilta kerjätä valomerkin lähestyessä.

Haloo Hakola, ketä kiinnostaa noi muualta tulevat kerjäläiset? Kansanäänestys vaan päälle ( kuten demokratiassa tulisi pitää) mitä tehdään, voisit yllättyä. Kerjäläiset ovat yhteiskunnan pohjasakkaa ja ne pitää viedä pois täältä. Mua ei ainkaaan kiinnosta, onko ne ”mafian uhreja” tai mitä…pois vaan.

Hakola puhuu yleisellä tasolla kerjäämisestä. Niin tulee kommenttikin: Kuntoutusasiakkaiden toiminnalliset haitat käsitellään yleensä erikoislääkärien toimesta, eikä kerjäläisten työnkykyä koskevien asiakasyhteistyöryhmien kautta. Sikäli kun kaupunginvaltuutettu haluaa tehostaa omia ”työvoimapoliittisia toimenpiteitään”, niin valtuutetulla kannattaisi ilmeisesti esittää lakialoitetta mm. lähestymiskieltoasioiden poistamisesta yhteiskunnasta. Täten kannatan Hakolan lakiesitystä.

Oma kommentti