Wilma Schlizewskin puotia uhkaa lopettaminen: ”Kirstu on nyt tyhjä!”

Yrittäjä ja mediahenkilö Wilma Schlizewski, 63, on pyörittänyt hupaisaa pikku puotiaan Tallinnassa seitsemän vuotta. Menestyksen vuodet tyssäsivät kuitenkin koronaan, ja nyt on edessä suurten muutosten aika. Aiheesta voi lukea jutun Vesa Häklin kirjoittamana ja Kari Pekosen kuvaamana painetusta Hymystä.

Wilma Schlizewski on huomiota herättävä näky jopa kirjavassa Tallinnan katukuvassa. Myymälänsä ympäristössä Kalamajan kaupunginosassa on kuitenkin jo koko lailla totuttu tatuoinneilla kirjailtuun punk-tukkaiseen ”hulluun suomalaismuijaan”, joka saattaa saada yhtenä päivänä päähänsä vaikkapa maalata räsymaton myymälänsä edessä olevaan jalkakäytävään.

Nyt Wilman seitsemän vuotta toiminutta yritystä uhkaa kuitenkin kaatuminen.

– Taloudellinen tilanne on huono, johtuen näistä kaikista koronavirityksistä sun muista.
Niin minä kuin kaikki muutkin maailman yrittäjät laitoimme viimeisen kortin likoon, kun kuviteltiin, että tämä kesä ehkä pelastaisi jotain. Nyt kun tulee deltavariantit ja mitä lienee, niin kuinkas sitten käykään?

– Yksi vahva skenaario on, että jos Suomesta löytyisi jokin liiketila, niin laittaisin täällä infran pystyyn vähän samalla idealla. Tiedän, että Suomen alkoholilainsäädäntö on erilainen kuin Virossa, mutta noin pienimuotoisena se voisi onnistua. Se olisi pientä, ikäänkuin ”kahvilatoimintaa”, yhdistettynä tatuointiin ja romukauppaan. Tavallaan mikrokokoinen elämyskeskus.

Kuluva vuosi on ollut lähes täydellinen katastrofi. Tallinnassa esimerkiksi kaupungin omistamissa vuokratiloissa toimivat ravintolat saivat vuokria anteeksi sulkutilan aikana. Yksityisellä puolella liekaa ei ole annettu lainkaan.

– Tämä viimeinen rykäisy, kun Virossa oli kunnon sulkutila, kesti vuodenvaihteesta toukokuuhun.

Elokuussa uhkaa jo putiikin lopullinen sulkeminen.

Lue Hymystä myös Wilman ja hänen rakkaansa ”Arskan” auvoisasta yhteiselosta ja muut kuulumiset.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Wilma Schlitzewski

Kommentit

Oma kommentti