Klassikkojen klassikko palaa ruutuun!

Levyraati. Kuva: MTV

Legendaarinen Levyraati alkaa MTV:llä 20. tammikuuta.

Comebackin tekevässä Levyraadissa musiikkiin intohimoisesti ja avoimin mielin suhtautuvat raatilaiset kuuntelevat kotimaiset ja ulkomaiset kappaleet ja pisteyttävät ne yhdestä kymmeneen. Jenni Pääskysaaren luotsaaman klassikon vakiojäseninä nähdään Lina Schiffer, Asko Kallonen, Mikko Kosonen ja Väinö Karjalainen.

Ohjelma panee joka viikko tunnin ajan tuoretta musiikkia paremmuusjärjestykseen. Musiikkiin intohimoisesti ja avoimin mielin suhtautuvat levyraatilaiset kuuntelevat uusia kappaleita ja pisteyttävät ne yhdestä kymmeneen. Katsojat näkevät kappaleiden musiikkivideot, mutta raatilaiset kuulevat vain biisin. Lopuksi julistetaan voittaja, eli eniten pisteitä kerännyt viikon paras kappale.

Uusi Levyraati on kaikessa yksinkertaisuudessaan kunnianosoitus klassikolle aina pöydän muotoa myöden. Levyraadissa puhetta johtaa ja kappaleet valitsee useita musiikkiohjelmia käsikirjoittanut ja luotsannut toimittaja Jenni Pääskysaari, jonka puoli armottomana musadiggarina on monelle ehkä tuntematon.

”Enpä olisi yhdeksänvuotiaana uskonut, että vaikka en päässyt musaluokalle, tulisin joskus liidaamaan legendaarista Levyraatia. Raadin puheenjohtajuus ja kuunneltavien kappaleiden valitseminen ovat iso ilo ja kunnia”, puheenjohtajan paikasta otettu ja onnellinen Pääskysaari kertoo.

”Musiikki on aina ollut elimellinen osa minua ja elämääni. Nyt saan kuunnella sitä myös työkseni, ja tarjoilla raatilaisille ja katsojille tuoretta kotimaista ja ulkomaista musiikkia laajalla skaalalla. Tuntuu vähän liian hyvältä ollakseen totta. Uskon, että tällaisina myrskyisinä aikoina tarvitsemme musiikin eheyttävää ja parantavaa voimaa. Parhaimmillaan musiikki sujahtaa sinne, minne sanat eivät enää yllä.”

Teksti: jarikupiainen
Avainsanat: Levyraati

Kommentit

Oma kommentti