Poliisi: Useista petoksista epäilty mies jäi kiinni

Itä-Uudenmaan poliisi tavoitti viikonloppuna miehen, jonka epäillään syyllistyneen useisiin kymmeniin netin myyntialusta tori.fi -sivustolla tehtyihin petoksiin. Mies jäi kiinni etsintäkuulutusten perusteella, kertoo poliisi.fi -sivusto.

– Poliisilaitoksemme alueella toimii useita kymmeniä henkilöitä, joiden epäillään toistuvasti syyllistyvän netissä tapahtuviin petoksiin. Nyt kiinni jäi yksi heistä, kertoo rikoskomisario Krista Vallila.

– Tämän nyt tavoitetun sarjapetostelijan kohdalla myytävänä olleet esineet ovat olleet arvokkaita kelloja sekä matkapuhelimia, joten yksittäisten petosten vahingot ovat olleet satoja euroja. Ostajat on saatu maksamaan satojen eurojen etumaksuja epäillyn pankkitilille tai Mobilepaylla. Tuotteita ei ole koskaan toimitettu ostajille, sanoo Vallila.

Poliisi muistuttaa, että kaupat on aina turvallisinta sopia siten, että maksusuoritusta ei tehdä, ennen kuin tuotteen olemassa olosta on saatu varmistus. Se, että epäilty antaa maksua varten tilinumeron, puhelinnumeron tai mahdollisesti jopa yksityiskohtaiset tiedot henkilöllisyystodistuksesta eivät takaa sitä, etteikö kaupoissa olisi mahdollista joutua rikoksen uhriksi.

– Tämänkaltaiset useista petosrikoksista epäillyt saavat usein rikoshyötyä useita tuhansia euroja ja mikäli he ovat varattomia vahingonkorvauksia ei saada heiltä koskaan perittyä vaan tappiot jäävät asianomistajien kannettavaksi, summaa Vallila.

Teksti: Hymyn toimitus

Kommentit

Oma kommentti