Ihanat naiset pienenevät vauhdilla

Mia Kosunen (-3 kg)Muistattehan lokakuun Terveys-Hymystä neljä ihanaa naista, jotka päättivät porukalla pudottaa painoaan. Nyt joukkoon on liittynyt viideskin leidi.

Terveys-Hymyn ja Harmonian ”Team Pyöreät Byllyt” laihdutusporukan tuorein eli viides yrittäjä on vantaalainen Mia Kosunen, 30, joka työskentelee päiväkodin keittiössä. Siviilisäädyltään hän on sinkku, sillä hänelle tuli vuosi sitten ero pitkästä suhteesta. Samoihin aikoihin hän luopui myös nelijalkaisesta ystävästään, joten koiran kanssa tapahtunut säännöllinen liikunta jäi.

Mia sanoo suoraan, että hänellä on ylipainoa ainakin 40 kiloa. Hän kertoo olleensa pyöreä lapsuudesta asti.

– Mutta kun katson yläasteen aikaisia valokuvia, mulle on mahtuneet 29-tuumaiset levikset jalkaan, joten en minä silloin ole ollut mikään läski, hän huomauttaa.

Mialla on ollut myös terveysmurheita, sillä pari vuotta sitten hänelle ilmaantui välilevyn pullistuma. Vaiva meni lepäämällä ja fysioterapian avulla ohi. Lääkäri tosin totesi, että ongelma helpottuisi huomattavasti, jos Mia saisi painoa alas.

– Vuosia sitten pidin 10 vuorokauden vaahterasiirappisitruunamehupaaston, joka onnistui tosi hyvin. Paino putosi 10 kiloa ja sen jälkeen lähti vielä toiset 10 kiloa, koska olo oli niin pirteä, että jaksoin olla koko ajan liikkeessä.

– Kilot kuitenkin hiipivät pikkuhiljaa takaisin ja erityisen vilkkaasti niitä tuli aina uuden parisuhteen myötä. Ainakin minun kohdallani miehillä on lihottava vaikutus, ja tuntuu siltä, että mitä vanhemmaksi tulee, sitä vaikeammaksi kilojen pudottaminen muuttuu.

Pia Mäkitaipale (-7 kg)Harmonian ihanien laihduttajaleidien porukkaan hän päätyi porukassa olevan ystävättärensä Pia Mäkitaipaleen ansiosta. Mia päätti ottaa itseään niskasta.

– Kun puhuin hankkeesta äidilleni, hän heitti vielä sekaan oikein mukavan rahallisen porkkanan, joten nyt luulisi motivaatiota riittävän. Jo puolentoista viikon Detox-kuurin jälkeen paino oli pudonnut reilut kolme kiloa. En ole asettanut mitään numerotavoitteita, mutta hyvä olisi, jos jouluun mennessä saisin 15 kiloa pois.

Mian ystävätär Pia Mäkitaipale aloitti oman henkilökohtaisen pienenemishankkeensa vasta syyskuun alussa pitämänsä all inclusive Bulgarian-matkan jälkeen. Se ei kuitenkaan estänyt tuntuvaa painonpudotusta jo heti kättelyssä.

– Jo eka viikolla lähti 5,5 kiloa, jonka jälkeen olin energisempi ja nousin sohvalta sienimetsään. Jaksoin muutenkin paremmin. Nyt on saatu nesteet liikkumaan ja seuraavaksi ruvetaan polttamaan rasvaa. Ruokavalio on ollut helppo pitää terveellisenä, ja olen syönyt runsaasti vihanneksia ja kanaa. Vältän punaista lihaa ja kahvin lopetin kokonaan. Hienosti mennään alaspäin, mutta nokka on kohti taivasta.

Kolmessa viikossa Pian paino oli pudonnut jo 7,1 kg. Nyt kuvioihin oli tullut uinti ja kävely. Pia kävi myös mittauttamassa kolesterolinsa, joka huomattiin liian korkeaksi, ja hän sai siihen lääkityksen.

– Toivoin kuitenkin hartaasti, että pääsisin lääkkeistä eroon painonpudotuksen ja terveellisen ruokavalion myötä. Ihokin tuntuu kirkkaammalta puhdistuksen jälkeen.

Taina Leppälahti (-8 kg)Taina Leppälahti on koko laihdutushankkeen sielu ja käynnistävä voima. Hän sai valitettavasti aivan kuurin alla elokuun lopussa suruviestin, sillä hänen isänsä kuoli yllättäen. Kaiken lisäksi Taina sai syksyn ensimmäisen poskiontelo- ja keuhkoputkentulehduksen, mutta siitä huolimatta paino on pudonnut merkittävästi.

– Läskejä lähti jo kolmessa viikossa kahdeksan kiloa ja senttejäkin oli kadonnut jonnekin, hän iloitsee. Huomasin ihmeekseni, että mahaan ilmaantui omituinen viiva, jota kutsutaan vyötäröksi.

– Olen käyttänyt crosstraineria, kuntopyörää ja nyt uusimpana swingstickiä, joka auttaa meitä selkäkipuisia jumppaamaan. Olemme Pian ja hänen miehensä kanssa perhetuttuja ja nyt meillä on uutena harrastuksena yhteinen perheliikuntamuoto. Me vesijuoksemme!

Taina tunnustaa rehellisesti, että ensimmäiset viikot olivat todella vaikeita.

– Olisin voinut vaikka murhata yhdestä suklaapatukasta. Mielessä pyörivät täytekakut ja leivokset, joita en normaalisti edes syö, mutta eteenpäin mentiin suomalaisella sisulla ja hammasta purren.

Taina sanoo myös huomanneensa, että koti- ja työasioiden on oltava kunnossa, kun laihduttaa. Myös ystävien ja tuttavien tuki on korvaamatonta.

– Meidän laihdutustiimimme tuki on tosi mahtavaa, sillä aina löytyy joku, joka jaksaa tukea ja kannustaa, jos tulee niin heikko hetki, että tekisi mieli syödä tapetit seiniltä.

Jaana Kärkinen (-3 kg)Jaana Kärkinen tunnustaa, että välillä iskee ”hitot kuurista” -fiilinki, mutta aina hän on kuitenkin palannut takaisin nopeasti ruotuun.

– Välillä elämä on kamppailua, mutta paino putoaa tasaiseen tahtiin. Kolmessa viikossa tippui kolme kiloa, mikä on ihan sopiva tahti meikäläiselle. Nyt tuntuu jo siltä, ettei ole enää ollenkaan vaikeaa olla mässyttämättä. Ja kun käy puntarilla, on mukava nähdä, että taas on parisataa grammaa tippunut!

Tarja Grönholm on samoilla linjoilla Jaana Kärkisen kanssa. Hänen projektiaan on tosin häirinnyt sitkeä, monta viikkoa kestänyt vatsatauti.

– Ekat kolme viikkoa menivät kohtuullisen Tarja Grönholm (-5 kg)hyvin ja paino putosi tasaisesti nelisen kiloa, mutta vatsataudin takia kuuria ei oikein ole voinut pitää yllä, kun oikein mikään ei pysynyt sisällä. Eipä tosin ole ollut nälkäkään. Kaiken kaikkiaan kahdessa kuukaudessa paino on tullut alas viitisen kiloa, mutta kuten sanottu, vatsatauti on pilannut aika lailla hanketta. Hemoglobinikin on anemialukemissa, mutta sekin on varmaan vatsataudin syytä.

– Itse laihduttamisen suhteen ei ole ollut suurempia ongelmia. Sormet, varpaat, nilkat ja ranteet alkavat jo olla ihan hyvässä kuosissa, mutta se seutu, josta senttejä saisi lähteä vähän enemmänkin, tuntuu pysyvän viimeiseen asti!

Team Pyöreät Byllyt lokakuun aloitusjuttu on luettavissa täällä.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuvat: Miguel Vera

Terveys-Hymy 11-10

Teksti:Harmonia
Avainsanat: laihdutus, painonpudotus, Team Pyöreät Byllyt, ylipaino

Kommentit

älkää katsokaa peilit harjoittele te joka päivää syö vähän kuuluutaa ka paljon pari vuoden sissälle varmasti menne 40 kiloa usko itseesi älä anta periksi ja olet voittaja.

Oma kommentti