100-vuotias Kalle jätti jättiperinnön vanhuksille: 765 000 euroa, näin sitä käytettiin!

Satavuotiaaksi elänyt sotaveteraani Kaarlo Lehmusvuori ei tehnyt itsestään numeroa – puhumattakaan varallisuudestaan. Hänen kuolemansa jälkeen kävi ilmi, että hän oli testamentannut omaisuutensa, 765 000 euroa kotipaikkansa Kurun vanhuksille.

Asiasta kirjoittaa painettu Hymy-lehti ja näköislehtemme toimittaja Lasse Tuorilan jutussa.

– Kaarlo oli Kurun viimeisiä sotaveteraaneja. Vaatimaton mies, jonka omaisuudesta kukaan ei tiennyt. Hienolla paikalla hänellä oli maatila ja tontit muutettiin sitten Kallen kuoltua rahaksi, selvittää Kurun sotaveteraanien puheenjohtaja Aimo Ylä-Poikelus.

Kallen viimeisen tahdon mukaan perintö tuli käyttää yli 65-vuotiaiden kurulaisten hyväksi, vanhustenhuoltoon.

Kallella ei siis ollut perillisiä. Hänellä oli aikomus jättää omaisuutensa veljenpojalleen, joka hoiteli Kallen kauppakäyntejä. Mutta kun tästäkin aika jätti ennen Kallea, siirtyi omaisuus Kurun vanhuksille.

Noin 2 500 asukkaan Kuruun on nyt rakennettu Kallen rahoilla kuntosali yli 65-vuotiaille. Se löytyy vanhuksille tarkoitetun Lähitorin tiloista, joissa on myös kokoustiloja ja fysioterapeutin tilat. Rahaa oli kuitenkin vuoden 2021 lopussa käytettävissä vielä yli 520 000 euroa. Lue juttu lehdestä.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: perintö, Kaarlo Lehmusvuori

Kommentit

Oma kommentti