Kuva: Mika Kanerva

Eläkeläinen Mikko Alatalo: ”Teen halvalla keikkoja”

Mikko Alatalo ei jäänyt laakereilleen lepäämään eduskunnan jälkeen. Laulukeikkoja on buukattu kesäksi jo 50. Hän kertoo parisuhteensa Seijan kanssa olevan nyt niin hyvä, että matkustaa pitkienkin matkojen jälkeen yöksi oman kullan viereen. Ainoastaan lääkitystä vaativa diabetes on huolenaiheena 68-vuotiaalla ikinuorella.

Mikko kertoo elämästään kiireisenä ”eläkeläisenä” Hymyn painetussa lehdessä.

Hän toteaa jo pari vuotta sitten tehneensä päätöksen siitä, että ei lähde mukaan eduskuntavaaleihin. Intoa politiikkaa kohtaan se ei kuitenkaan ole sammuttanut.

– Päätin, että 16 vuotta oli sopiva aika olla kansanedustajana. Olisin saattanut päästä läpi, koska joka vaaleissa äänimääräni nousi. Hieman ehkä kyllästyin poliittiseen keskusteluun. Jotkut edustajat puhuvat vihaa uhkuen, ja en pitänyt siitä ilmapiiristä. Saleissa tapahtuvat keskustelut ovat teatteria, mutta valiokunnissa tehtiin hyvää työtä.

Taloustilanteensa vuoksi hänen ei tarvitsisi kukkua yömyöhään kylillä ja tienata leipäänsä, mutta veri vetää yleisön eteen.

– Teen halvalla keikkoja, jos vertaa muihin artisteihin. Yritän päästä siihen, että myös ravintoloitsija pärjää. En viitsi kiskoa mitään isoja hintoja. Minulla on myös työllistämisvelvollisuus, sillä olen luvannut haitaristi Jammi Humalamäelle, että meillä on tietty määrä keikkoja. Kierrän samoja paikkoja, joita poikanikin kiertävät. Kolme poikaani ovat myös muusikoita.

Elämä vaikuttaa nyt 68-vuotiaana ihanteelliselta. Hänen ei ole pakko tehdä mitään, mutta tekee sen verran kuin haluaa.

 

Teksti:Hymyn toimitus, Ilari Kauppinen
Avainsanat: Mikko Alatalo

Kommentit

Oma kommentti