Pertti Koivula muistaa Turkan ajat: Oli kuin olisi tullut armeijaleirille

Lukuisista elokuva- ja tv-rooleista tuttu Pertti Koivula lauloi 1990-luvun loppupuolella Veikkauksen mainoksessa Kohtalon Tangon.

– Mainos tehtiin vitsinä, mutta siitä syntyikin mieletön hitti ja mulle menestysura vuosiksi, sanoo Pertti Hymyn haastattelussa, jonka on printtilehteen kirjoittanut ja kuvittanut Kai Merilä.

Ranualla keväällä vuonna 1961 syntynyt Pertti Koivula tiesi jo pienestä pitäen, mikä hänestä tulisi aikuisena.

– Mä kävin katsomassa paljon erilaisia teatteriesityksiä kotikunnaillani jo alakouluikäisenä. Jotenkin mä muistan, että olin yhdeksänvuotias, kun tein erään teatteriesityksen jälkeen kirkkaan päätöksen: minäkin haluan lavalle, minusta tulee näyttelijä.

Näyttelemisen lisäksi nuorta Pertsaa kiinnosti musiikki.

– Tuolloin alkoi kitaransoittokin taipua sen verran hyvin, että olin mukana myös monenlaisissa bändivirityksissä. Vuosia myöhemmin perustimme veljeni Ilkan kanssa bändin nimeltä Veljekset Koivula & Todistajat ja kiertelimme pitkin poikin Suomenniemeä keikoilla.

Lukion jälkeen Pertsan oli tarkoitus kouluttautua opettajaksi.

– Samoihin aikoihin aloin touhuta ylioppilasteatterissa ja velipoika tuli myös mukaan. Jotenkin ne opettajan opinnot alkoivat sitten siirtyä sinne takavasemmalle ja teatteri vei mukanaan, mies kertoilee painetussa Hymyssä.

Koivulalla kävi mäihä, hän pääsi Teatterikouluun ihan ensimmäisellä yrittämällä. Tuolloin Teatterikorkeakoulun ohjaksissa oli paljon pelätty Jouko Turkka.

– Täytyy myöntää, että kyllä se opinahjo yllätti ja suuresti. Alussa tuntui kuin olisi tullut johonkin armeijan erikoisosaston koulutusleirille. Ensimmäisten kahden-kolmen viikon jälkeen kropan jokainen pieni lihassäiekin oli niin kipeä, ettei nukkumisestakaan meinannut tulla mitään.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Veikkaus, Pertti Koivula, Jouko Turkka

Kommentit

Oma kommentti