Ex-MM-kiekkoilija Jukka Tammi: Sydänsairaus löytyi yllättäen tv-ohjelmassa

Tv-ohjelmaan MM 95: Takaisin Leijonaksi osallistuminen oli Jukka Tammelle lottovoitto. Häneltä löytyi sydänsairaus ja sitä päästiin hoitamaan.

Jääkiekon MM-mitalimies Jukka Tammi sanoo sen suoraan Hymyn painetussa lehdessä:

– Ohjelmaan pääsy oli mulle lottovoitto. Sydänsairaus paljastui vasta siellä.

Kuvauksien alkamisesta on nyt yli vuosi. Uhka saada sydänkohtaus oli ollut todella suuri.

– Olin huomannut, että koiraa ulkoiluttaessa alkoi hengästyttää. Olinhan Pyynikin Haukkojen maalissakin kerran viikossa, mutta se nyt oli semmoista seisoskelua. Ja jalat meni helposti hapoille, kun sydän ei pystynyt pumppaamaan niihin kunnolla happea.

Tammelle tulivat eteen rankat hoidot ja perusherkku suklaa sai jäädä.

– Mun sydän oli kuin löysä rukkanen. Läppä liikkui laiskasti ja sydämessä oli semmoinen haarakatkos, jonka vuoksi se löi harvakseen.

Ensimmäinen tahdistinleikkaus ei vielä mennyt putkeen, kun yksi tahdistimen johdoista irtosi. Vaadittiin uusintaleikkaus. Päälle tuli vielä tulehdus haavaan, mutta se saatiin kuriin antibiooteilla.

Aiemmin Tammi kävi osoittamassa tanssitaitonsa Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. Nyt häntä tanssittavat tahdistin, sydänsairaala ja etälukija.

– Mulla on yöpöydällä etälukija, josta ne pystyy sairaalassa näkemään, miten mun sydän pumppaa. Ne sitten ilmoittaa, jos on jotain hämminkiä, mies kertoo. Lue Lasse Tuorilan tekemä juttu Hymystä.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: jääkiekko, Jukka Tammi, sairaus, sydän

Kommentit

Oma kommentti