Iida Ketola itku silmässä toimittajan uteluista

Tänään on vietetty lapsettomien lauantaita. Omista kokemuksistaan asian suhteen on avautunut sosiaalisessa mediassa Iida Ketola. Hän kirjoittaa:

-Oon ollut absolutisti, hedelmällisessä iässä oleva nainen, jolla on ollut vakituinen parisuhde. Tiedän siis todellakin miltä jatkuvat raskausutelut tuntuu! Ja vaikka mäkin oon lapseton ihan omasta tahdosta, on se silti tuntunu ihan liian tungettelevalta ja inhottavalta. En halua edes ajatella millasta se ois ollu siinä kohtaa, jos mulla ois samaan aikaan ollut toive raskaudesta.

Iida kertoo tapaamisestaan joissakin kissanristiäisissä toimittajan kanssa. Tämä oli aloittanut keskustelut Iidan kanssa töksäyttämällä ”niin, sähän oot nyt raskaana”.

-Tunsin kuinka sellainen valtava ahdistus meni mun läpi, että justhan mä kotona katsoin peiliin ja musta mä näytin oikein hyvältä, ja nyt kuulen että näytän siltä että mun ”raskaus” on jo niin pitkällä että siitä voi tolla tavalla töksäytellä! Lähdin sieltä kyyneleet silmissä kotiin, ja joskus vuoden päästä tästä näin, että se samainen toimittaja oli jossain kauneusleikkausohjelmassa leikkauttamassa yläluomiaan, kun omasta mielestään ne sai hänet näyttämään niin väsyneeltä. Sen jälkeen tosi pitkään toivoin että oisin törmännyt häneen uudestaan ja jotenkin ohimennen oisin kysäissyt onko hän kovinkin väsynyt, kun näyttää siltä, mutta meidän kaikkien onneksi oon päässy tollasen vaiheen ohi, enkä enää haudo kostoa vaan oon lähinnä yhä edelleen pökertynyt miten keski-ikäinen nainen voi olla noin tahditon.

Iida Ketola haluaa muistuttaa päivityksellään, että kenenkään raskausasioita ei pidä kysellä.

– Jos se on raskaus, niin se kyllä selviää aikanaan. Jos sitä ei sun kanssa aiheeksi oteta, se ei ole sun asia.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Iida Ketola, some, lapsettomuus, lapsettomien lauantai

Kommentit

Oma kommentti