Thaimaassa marjanpoimijat rauhallisina viisumikiellosta!

Thaimaa. Kuva: Unsplash.com

Suomen Ulkoministeriön määräämä viisumihakemusten käsittelykielto thaimaalaisille marjanpoimijoille on otettu yllättävän rauhallisesti vastaan alan piireissä, kertoo Thaimaan Suomalainen -sivusto.

Sen mukaan virallinen Thaimaa ilmoittaa työskentelevänsä aktiivisesti suomalaisviranomaisten kanssa pysyvän ratkaisun saamiseksi marjanpoimijoiden viisumiasiassa satokauteen 2025 mennessä, mutta marjanpoimijoiden edustajilta saatu kommentti oli yllättävän rauhallinen.

– Schengen -maita on jotain 25 ja kun yhteen niistä saa viisumin, niin pääsee joka ainoaan Schengen -maahan, sanoo nimettömänä pysyvä marjanpoimija, joka ensi kesänäkin on tulossa Suomeen ansaitsemaan kesän ja syksyn aikana koko vuoden palkan, kirjoittaa Thaimaan Suomalainen.

– Tieto suomalaisten asettamasta viisumihakemusten käsittelykiellosta levisi meidän keskuudessamme nopeasti ja nyt etsitään kovalla tohinalla tuttuja eri maista. Sellaisia, joiden nimiä voidaan käyttää viisumeja haettaessa. Vaikka miesystävinä tai jotain.

Nainen kertoo huononakin satokautena vieneensä kotiin vähintään 200.000 bahtia (n. 5.250 €) kaikkien kulujen jälkeen. Thaimaalaisen minimipalkka on kotiseudusta riippuen n. 9.500 bahtia (n. 250 €) kuukaudessa.

Lähde: Thaimaan Suomalainen

Teksti: jarikupiainen
Avainsanat: marjanpoimija, Thaimaa

Kommentit

Oma kommentti