Kuvituskuva

7-vuotiaan tytön äidin raju avautuminen: ”Pieni piru ei tottele, annanko laitokseen”

Vauva-keskustelupalstalla kuumotetaan äidin avautumisesta, jossa hän tuskailee jaksamisongelmaansa seitsenvuotiaan lapsen kanssa.

Luonnollisesti on muistettava, että jotkut keskustelupalstojen aloituksista ja vastauksista voivat olla tarkoituksenhakuista ”provoamistakin”, mutta toisaalta Vauva-keskustelupalsta tunnetaan Suomessa lähes stasimaisen tiukasta sensuurista ja varsinkin tasa-arvon ja naiseuden puolestapuhujana. Tämä asiallisesti kirjoitettu avaus voi siis aivan hyvin olla tottakin, ja ainakin se on saanut olla palstalla jo peräti kaksi päivää.

Äidin hätähuutoa on peukuttanut jo lähes neljä sataa ihmistä. Jaksamisongelmat eivät siis ole mitenkään yllättäviä perheissä. Ensimmäinen kommentoija kuvaa äidin aloitusta kamalaksi, mutta peräti viisisataa henkeä pitää moista kritiikkiä alapeukun arvoisena.

Näin Vauva-avautuminen kaikessa raakuudessaan kuuluu:

Tilanne siis se että ihana, rakas 7v tyttäreni ei tottele mitään! On yritetty jäähyä, on yritetty takavarikoida leluja, ollaan yritetty tv-kieltoa ja arestia. Mikään ei tehoa.
Aivan uhmaikäisestä ollut tällainen, kuvittelin että tilanne helpottaa kun lapsi kasvaa, wrong! Ei kiukuttele mutta on kuin pieni piru. Esimerkiksi jos rikkoo jotain, nauraa vaikka tietää että on kielletty. Nauraa kun pudottaa jotain. Nauraa kun sotkee ja kiusaa pikkuveljeään. Tietää tasan että kaikki ed.mainitut ovat kiellettyjä ja niistä seuraa rangaistus, ei vaikutusta. (Eli ei, meillä ei vain uhkailla, jos jotakin uhataan se myös toteutuu.)

Palaa käpy tuohon mukulaan vaikka rakas onkin. Olemme yrittäneet kuukausikalenteriakin johon pistetään tarra iltaisin jos päivä on mennyt hyvin, jos ei niin menettää tarran ja jos tarroja ei ole vähintään 5 per vko koko kuukauden ajalta niin mitään kivaa ei tulekaan. Ei auta. Hymyilee vaan vaikka näkee että tarra lähti.

Onko jollakulla vielä mitään ideaa vai teenkö tytöstä lasun ja annan sijoittaa muualle? 🙁 -Väsynyt äippä

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: äiti, jaksaminen, lastensuojelu, lasu, vanhemmuus, väsyminen, Vauva.fi

Kommentit

Oma kommentti