70 vuotta täyttänyt Arto Nuotio: ”Mulla on kakaran luonne, ja vaivoja ei ole”

Tanssilavoja jo 1960-luvulta kiertänyt laulaja Arto Nuotio alkaa pikkuhiljaa totutella siihen, että kunnioitettavat 70 vuotta on tullut mittariin. Ei uskoisi, sanovat monet hänen keikoillaan aktiivisesti käyneet faninsa.

– Kakaran luonne minulla on ollut aina. Ehkä hyväkin niin.

Arto kertoo olevansa hyvässä kunnossa. Vaivoja ei ole.

– Kiloja ehkä pitäisi vähän karistaa pois, mutta muuten kunto on vallan mainio.

Vuosi oli 1967, jolloin hän teki ensimmäisen keikkansa Pekka Arevan orkesterin laulusolistina.

– Olin 15-vuotias ja seuraavana vuonna perustin ensimmäisen oman bändini, Faction, jonka kanssa soiteltiin lähinnä kouluhipoissa, Arto muistelee.

Varsinainen ponnahduslauta uralle oli Suosikki-lehden Supertähti-kisan voitto vuonna 1970. Palkintona oli levytyssopimus EMI:n kanssa ja taiteilijanimellä Aquarius julkaistiin ensisingle.

– Taiteilijanimi tuli minulle täytenä yllätyksenä. Jyrki Hämäläinen oli idean takana ja noin pari vuotta tuolla nimellä sitten keikkailtiin. Yhä edelleen minua kutsutaan Aquarius-nimellä aika ajoin, Arto huikkaa pilke silmäkulmassaan.

Sen jälkeen tapahtui vaikka ja mitä, mutta yksi julkisuudesta tutuista asioista oli vuonna 1984, kun perustettiin supersuosittu Finlanders-yhtye.

– Olin kuusi vuotta mukana. Muistan, että meidän huonoin vuosi oli 256 keikkaa, Arto hymyilee.

Mikä oli Finlandersin salaisuus?

– Olimme erilaisia. Meillä oli tosi paljon neliäänistä laulua, ja hyviä soittajia. Suosio oli niin kova, että koskaan ei tarvinnut mennä Jyväskylän yläpuolelle, ellei halunnut. Keikkaa oli niin paljon. Toki me pohjoisessakin käytiin monet kerrat, Arto toteaa printtilehdessämme Mika Lahtosen kirjoittamassa jutussa.

Lue juttu kokonaan lehdestä tai näköislehdestä.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Arto Nuotio, Finlanders

Kommentit

Oma kommentti