88-vuotiaan seniorin kiukku: Kunta auraa lumet portailleni!

Pentti Jokinen on vihainen. Kun ikää on 88 vuotta, soisi, että edes kauppaan pääsisi suhteellisen helposti. Mutta Petäjävedellä se ei ole onnistunut, kun kunta auraa lumet hänen portailleen. Mies kertoo ongelmastaan painetussa maaliskuun Hymyssä Lasse Tuorilan ja Mika Kanervan jutussa.

Jykevän kaunis hirsinen arvotalo seisoo lumisessa maisemassa Petäjäveden keskustassa. Lumi tippuu hiljalleen. Mutta talon sisällä ei olla hiljaa. Sen isäntä Pentti Jokinen jyrisee.

– Perkele kun kunnan pitäisi olla kuntalaisia varten eikä päinvastoin. Me asukkaathan olemme kunnan työnantajia. Tämä Petäjävesi on kaikkein pimein paikka, jossa olen asunut. Ei mitään moraalia ja kulttuuria, vaahtoaa talonsa vuonna 1993 ostanut Jokinen.

Aikoinaan TVH rakensi Jokisen talon nurkalle portaat, jotta hän pääsisi helposti Petäjäveden keskustaan talonsa viereistä Kirkkokatua pitkin ja siitä kauppakäynneilleen sun muille.

Aikoinaan lumikaan ei haitannut, kun puolituttu auramies osasi käyttää lumiauraansa siten, ettei Jokisen portaiden päälle kertynyt lunta. Mutta enää se ei onnistu ja huonojalkainen Jokinen joutuu aurailemaan itselleen toista väylää. Kiertotie lisää kävelymatkaa useita satoja metrejä.

Kun Hymy kävi paikalla, oli portaiden kohdalla liki metri kovaa lunta ja portaille vievällä polulla puolisen metriä valkoista estettä.

– Mulla on jo aika huonot jalat. En pääse oikein lumessa eteenpäin.

– Ollaan käyty Jyväskylässä ELY-keskuksessa, vaadittu Destialta aliurakoitsija-auraajan nimeä, jotta aurauksesta voitaisiin keskustella. Kunnanhallitus ei suostunut käsittelemään asiaa, sanoivat vain, etten saa käyttää portaita. Vammaispalvelusta todettiin, ettei asia kuulu heille. Näin Petäjävedellä hoidetaan asiat!

Jokinen ei suostu olemaan vääryyksistä hiljaa. Hän teki aikoinaan Hannu Karpon kanssa tv-ohjelmia ja juttuja Hymyyn nimellä ”Jokisen eväät”. Hän myös esiintyy Karposta kertovassa elokuvassa. Lue miehen haastattelu Hymystä painetusta lehdestä.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: auraaminen, Hannu Karpo, Jokisen eväät, kunta, lumi, Pentti Jokinen

Kommentit

Oma kommentti