Olli Sahimäki, kuva: Mika Kanerva, pandakuva: Pixabay

Ähtärin eläinpuiston kassa on tyhjä: Mikä on Lumin ja Pyryn kohtalo?

Hymy teki jutun Olli Sahimäestä vuonna 2017, kun hän kritisoi pandojen tuloa köyhään Ähtärin kaupunkiin. Jotakuinkin kaikki hänen pelottelunsa kävivät toteen. Pandat eivät pelastaneet kriisikunta Ähtäriä.

Ähtärin eläkeläinen Olli Sahimäki ei tyydy sammuttelemaan tulipaloja. Hän pyrkii estämään niitä.

Ähtärin vajaan 6000 asukkaan kaupunki saattaisi loimuta jo ilmiliekeissä, jos Sahimäki ei olisi puuttunut köyhän kaupungin rahankäyttöön. Kaupungin 99-prosenttisesti omistamaan matkailukonserniin, Ähtärin eläinpuisto, Snowpanda ja Hotelli Mesikämmen, haluttaisiin syytää rahaa kovalla riskillä.

Viimeisin yritys oli laittaa kaksi miljoonaa euroa kaupungin rahaa eläinpuistoon, jonka omat rahat olivat loppumassa. Eläkeläinen Sahimäki ei tällaista suvainnut, vaan valitti tapansa mukaan hallinto-oikeuteen. Lain mukaan kunta ei voi ottaa tällaisia riskejä.

– Täytyy vain tehdä valitus kunnolla. Olen oppinut näiden vuosien aikana tekemään ne hyvin, naureskelee Sahimäki Hymyn painetussa lehdessä.

Sahimäen tarkoituksena ei ole kiusata Ähtärin kuntapäättäjiä, vaan suojella kuntalaisia riskeiltä. Ähtärin kaupunginjohtaja Jarmo Pienimäki on puhunut julkisuudessa Sahimäestä mielensäpahoittajana.

Nyt pandat Lumi ja Pyry saavat jonkin aikaan napostella valtion 1,5 miljoonan euron koronatuella bambua. Kesäsesongin tulos ratkaisee kuinka pitkälle valtion tekohengitys auttaa.

– Pandahanke oli kymmenen vuotta myöhässä. Pandataloja oli jo eri puolilla Eurooppaa. Kyllä täällä kadut tyhjenivät taas jo elokuussa, huokailee Sahimäki.

Teksti:Hymyn toimitus, Lasse Tuorila
Avainsanat: lumi, Ähtärin eläinpuisto, Pyry, panda, Olli Sahimäki

Kommentit

Oma kommentti