Kuva: Saku Tiainen/ Nelonen

Aki Manninen avautuu koulukiusaamisestaan: ”Olen hävennyt kasvatustani”

Aki Manninen tunnetaan itsevarmana miehenä, mutta hänen taustaltaan löytyy omat epävarmuutensa aivan kuten meillä kaikilla muillakin. Hyvinvointivalmentaja on avautunut tuoreessa Instagram-julkaisuussaan lapsuutensa traumoista.

– Olen hävennyt nuorena uskonnollista kasvatustani, olen joutunut koulussa kiusatuksi, niin raakaa fyysistä kuin henkistäkin väkivaltaa, minulla ei ole ollut juurikaan kavereita tämän takia nuorempana. Olen jo pienenä lapsena ollut henkinen ihminen ja näkevä, minua ei ole hyväksytty sellaisenaan kuin olen ollut, Manninen muotoilee.

Hän kertoo yrittäneensä pitkään muovautua siihen muottiin, johon ulkopuoliset ovat yrittäneet häntä laittaa. Vasta Donna-tyttären syntymän myötä Manninen on uskaltanut olla oma itsensä.

– Se kaikki ikävä ja ihmisen pahuus, mitä olen saanut kokea, on kasvattanut minusta vieläkin henkisemmän, uskovan,vahvemman, intuitiiviseen tunteeseen luottavan ihmisen. Ennen kaikkea hyväksyvän ihmisen, minulla ei ole varaa tuomita ketään, ettei minua tuomittaisi ja niin olen toiminut ja toimin tästä eteenkin päin.

Manninen haluaa rohkaista muitakin kuuntelemaan itseään ja olemaan juuri sellainen kuin on.

– Unohda hetkeksi kaikki ulkopuolinen ja kuuntele, mitä sinun pieni sisäinen äänesi sinulle kertoo, se on välillä niin pieni, ettei me pystytä sitä huomaamaan ja kuuntelemaan.

 

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: koulukiusaaminen, Aki Manninen

Kommentit

Oma kommentti