Aleksi Valavuori myöntää: ”En saa velkaani lyhennettyä, vaikka p-kele kuinka yritän”

Aleksi Valavuori seisoo Instagramiin lisäämässään kuvassa ulosottoviraston kyltin edessä. ”Pitkäaikaisin kumppanini”, hän kirjoittaa.

Hän toteaa selvinneensä aiemmin monenlaisista maksuista ja veloista, mutta nyt kuulemma näyttää synkemmältä.

-Nyt näyttää ensimmäistä kertaa siltä, että en saa tuota pääomaa mitenkään lyhennettyä, en vaikka perkele kuinka yritän. 7% nettokorko eli noin 40k per vuosi on liian iso, jotta saisin pääomalle mitään kunnon lyhennyksiä, ja velka vain kasvaa. Etenkin kun samaan aikaan on päällä liiketoimintakielto Suomessa, niin palkkatyöllä tuon omasta virheestä johtuneen potin lyhentäminen ei vaan onnistu, Valavuori toteaa.

Mies tuomittiin viime vuonna kahdesta törkeästä kirjanpitorikoksesta ja törkeästä veropetoksesta kahden vuoden ehdolliseen vankeuteen. Hän jätti kirjaamatta yli 700 000 euron myynnit.

-On tässä valoakin, monin tavoin. Poliitikot ja Veikkaus myönsivät vihdoin minun olleen oikeassa 15 vuotta taistellessani työpaikkojeni ja osaamiseni puolesta, pelimonopoli puretaan ja Suomeen aukeaa lisenssimarkkina vuonna 2026. Ei tämä mitään menetettyjä tuloja ja töitä minulle takaisin tuo, mutta on mahdollista, että saisin tehdä parhaiten osaamani alan töitä vielä joskus kotimaassani, eikä olisi koko ajan joku korruptoitunut pingviini edessä vaappumassa tai selässä roikkumassa.

Ulosottovirastolle Aleksi sanoo tarjoavansa pelkkiä ruusuja.

-Asiat on aina hoidettu asioina ja kohtelu on aina ollut todella kunniakasta, jopa kannustavaa. Yhdenkään virkailijan vika ei ole, että Suomessa on kohta yli puoli miljoonaa ulosoton asiakasta. Mutta ehkä tuo luku kertoo vähintäänkin sen, että järjestelmämme on pahasti rikki. Tuossa noin puolen miljoonan joukossa on aika monta sellaista erittäin työteliästä ihmistä, jotka haluaisivat selviytyä, mutta se on tehty täysin mahdottomaksi.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Aleksi Valavuori

Kommentit

Oma kommentti