Alibi: Hän on Suomen ensimmäinen sarjamurhaaja – 12 uhria!

Joulukuun Alibi kertoo 1800-luvulla eläneestä Juhani Adaminpojasta, joka lienee ollut maamme ensimmäinen sarjamurhaaja. Mies tappoi loka-marraskuun aikana 1849 peräti kaksitoista ihmistä. Aseena hän käytti sauvaa, kirvestä, halkoa, kiveä tai sirppiä.

Lääkäri tutki Juhanin ja totesi tämän kärsineen erittäin arvottomasta kasvatuksesta. Tämän vuoksi hän ei kyennyt erottamaan hyvää pahasta.

Mies tuomittiin selliin, jossa liikkumavaraa oli muutama tuuma. Ohikulkijat saivat ristikon läpi kurkistella ihmishirviötä. Rikollinen ei voinut peseytyäkään. Adaminpoika virui kosteassa loukossaan puolistoista vuotta, kunnes kuoli.

Juhanin tapaus toimi eräällä tapaa rikosjournalismin esiasteena Suomessa. Miehen painettuja oikeudenkäyntipöytäkirjoja myytiin jopa kirjakaupoissa.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: Juhani Adaminpoika, sarjamurhaaja

Kommentit

myhy:lle tuotantoeläimillä paremmmat oltavat,kuin lentomatkustajilla

Alibissa kirjoitetaan Adaminpoika, joten et se sinäkään osaa linkin laittelija kovin hyvin lukea.

12 eri ihmistä? Onko se tavallisempaa, että tapetaan 12 samaa ihmistä? Yst. terv. Tietämätön

Juhani Aataminpoika (ei siis Aadamin-, kuten tuossa jutussa virheellisesti kirjoitetaan) teki tekonsa kylläkin v.1849 eikä 1894.

siihen aikaan oli kyllä huomattavasti vähemmän rikosnimikkeitäkin, esim. rattijuoppoja, sakkovankeja ja talousrikollisia tuskin hirveästi löytyi..

Lastensuojelu työntekijöille paljastuneiden hyväksikäyttö tapausten takia tuomio olisi vähintään oikeudenmukainen vapauden riistosta ja julmasta kohtelusta lapsia kohtaan tehdyistä rikoksista.
Loppuisi suojatyöpaikoissa harjoitetut julmuudet kun joka toinen epä pätevä joutuisi näytylle syljettäväksi ja nähtävyydeksi.
nim. lastenkodissa kasvanut.

Jos raiskaajat pitää tuomita noin, niin sitten syntyperään ym. katsomatta.

Hienostti ajateltu, sillä toki kahdestä väärästä tulee yksi oikea, idiootit.

Luksusta, jäbällä paremmat oltavat ku millään tehotuotantoeläimellä!!

asd. Yksi sadasta raiskausuutisesta EI pidä sisällään lausetta ”Epäilty oli tumma/ulkomaalaistaustainen”… Mutta juu, sama tuomio myös suomalaisille raiskaajille

mitä tehdä pahoille juu olisi hyvä keskustelu täälläkin, siinä ei paljoa lähimmäisenrakkaus auta kun vastapuoli syö lapsesi

jos ensimmäisen kommentoijan älynlahjat pääsevät valloilleen, on aika tarttua toimeen

Oma kommentti