Alibi: Kuolemansyyntutkija saa selville todella erikoisia asioita!

Kuolemansyyntutkijan ammatti on kavahduttavan kiehtova. Alibi on haastatellut 39 vuotta oikeuslääkärinä työskennellyttä Pekka Karhusta.

Karhunen toteaa harvinaisessa haastattelussa Alibissa, että jos alkoholi kiellettäisiin Suomessa, niin meillä ei tarvittaisi kuin korkeintaan muutama oikeuslääkäri. Ihmisen koko tarina on luettavissa lääkärikertomuksista, mutta myös ruumiinavaus selvittää hyivin paljon.

Tärkeintä on selvittää kuolinaika. Siinä auttavat lautumat eli sinipunaiset laikut ihossa. Ne muodostuvat puolen tunnin sisällä ja muuttuvat liikkumattomiksi noin 12 tunnin päästä kuolemasta.

-Pieni vauva oli kuollut ja ensimmäisenä oletettiin kätkytkuolemaa. Äidin tarina ja lautumat eivät sopineet toisiinsa. Lautumat olivat löydettäessä vatsan seudulla eivätkä enää siirtyneet selän puolelle kun vauva käännettiin selälleen. Tämä tarkoittaa sitä, että vauva oli ollut vatsallaan 12 tuntia tai enemmän, toteaa Karhunen Alibissa.

Mielenkiintoisessa reportaasissa selviää, kuinka vaikkapa iskujen voima voi paljastaa asioita.

-Jos on yksi hätäisesti tehty vamma, tai kaksi, tuskin uhri ja tekijä ovat olleet läheisiä. Tekijä ei tunne sellaista raivoa tuntematonta kohtaan, paljastaa Karhunen.

Esimerkiksi Anneli Auerin miehen surmaajalla on täytynyt Koskisen mukaan olla henkilökohtainen syy tekoon. Miehessä oli 70 puukoniskua.

Reportaasi kokonaisuudessaan painetussa Alibi-lehdessä.

 

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: kuolema, Anneli Auer, Alibi, kuollut, ruumis, patologi, kuolemansyyntutkija, Pekka Karhunen

Kommentit

Oma kommentti