Alibi: Tässä on yksi valepoliiseista, Teresa!

Suomessa on esiintynyt paljon niin kutsuttuja valepoliisihuijauksia viime aikoina. Poliisi varoittelee niistä ikäihmisiä ja heidän läheisiään jatkuvasti.

Painettu Alibi-lehti kertoo yhden tarinan. Keskiössä on Teresa, vuonna 1988 syntynyt romaninainen.  Alibi kertoo, että häntä syytettiin Keski-Suomen käräjäoikeudessa peräti yhdestätoista rikoksesta. Törkeän petoksen lisäksi naista syytettiin lukuisista petoksen yrityksistä ja virkavallan anastuksista.

Esitutkinnassa selvisi, Teresa oli toiminut saman kaavan mukaan valepoliisina esiintyen. Hän oli kertonut puhelimessa olevansa poliisi. Kun taustalta kuului porakoneen ääniä, soittaja kertoi että poliisilaitoksella tehdään remonttia.

Teresa kiisti tekosensa.

-En muista että olisin syyskuussa tehnyt mitään tällaista. Näitä juttuja on tehnyt niin moni romani, että miten te voitte olla varmoja että juuri minä olen ollut tekemässä sitä. Onko minusta olemassa jokin äänitallenne, Teresa tivasi Alibin mukaan.

Lopulta Teresa jo kertoi, että homma meni osimoilleen juuri niin kuin poliisi epäili. Saamansa rahat hän sanoi käyttäneensä ravintoloihin. Oikeus antaa tuomionsa myöhemmin. Voit lukea jutun Alibin painetusta lehdestä.

Poliisi varoittaa edelleen: älkää antako koskaan kenellekään mitään pankkitunnuksia. Poliisi ei niitä koskaan mihinkään tarvitse eikä kysele.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Teresa, valepoliisi

Kommentit

Oma kommentti