Alibin erikoisraportti: Palkkamurhan tilaaminen Suomessa EI ole rikos!

Helmikuun Alibi on omistanut erikoisraportilleen palkkamurhista kymmenkunta sivua. Selviää, että tarkkaan suunnitellun murhankaan tilaaminen sinällään ei vielä ole rikos. Suomen laissa on siis aukkoja ja porsaanreikiä.

-Mikäli henkilö, jolta palkkamurha tilataan, ei lähde toteuttamaan sitä tai murhaa ei tehdä, niin meillä ei ole tällä hetkellä lainsäädännössä, että rikoksen valmistelu olisi rangaistavaa edes törkeissä henkeen ja terveyteen kohdistuvissa rikoksissa, Keskusrikospoliisin murharyhmän päällikkö rikosylikomisario Tero Haapala kertoo Alibille.

Turussa tapahtui vuonna 2009 tapaus, jossa urakoitsija palkkasi virolaisen aliurakoitsijan ajamaan isännöitsijän yli. Hän maksoi 38 000 euron palkkion etukäteen. Virolainen ei toteuttanut yliajoa, vaan toimitti salaa kuvaamansa videon isännöitsijälle, joka otti yhteyttä poliisiin. Poliisi otti urakoitsijan kiinni, kuulusteli ja päästi vapaaksi.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: rikos, oikeus, palkkamurha

Kommentit

Kansan muka edustajat eivät edes tiedä mitä lakeja siellä päättävät. Esitykset tekee virkamieskunta ja niissä on usein heille edulliset porsaanreijät jätetty.
Montako oikeus murhaa niiden takia suomessa on tapahtunut. Vastaus: LUKEMATTOMAN MONIA.

Maksamme ilmeisesti kansanedustajille tyhjäntoimittamisesta, tämä epäkohta lainsäädännössä on ollut tiedossa varmasti jo vuosikymmeniä. Miksi mitään ei ole tehty asian eteen? Sitten varmasti säädettäisiin pikapikaa uusi laki jos joku tilaisi kansanedustajaa kohtaan palkkamurhan, eiväthän he tunnu muutoin välittävän kuin omasta nahkastaan ja pyöreästä lompakosta.

Mutta jos ostaa multaa ja kukkaruukun, niin siitä voipi napsahtaa sakot. Hyvä Suomi!

Ekakommentoijalle. En mä ainakaan tiennyt että murhan suunnittelu ei ole rikos. Mutta taidatkin olla itse alamaailman kulkureita, niin eihän sellaiselle mikään ole uutinen.

Saikohan urakoitsija rahansa takaisin? Jos ei saanut, niin eikös hän voisi tehdä rikosilmoituksen kavalluksesta? Tai sopimusrikkeestä?

No johan oli taas ”kohu-uutinen”. Aika väsynyttä. Hohhoijjakkaa.

Oma kommentti