Alibin päätoimittajan nettiherjaaja käräjille!

Mika LahtonenAlibin päätoimittajaa Mika Lahtosta herjannut mieshenkilö joutuu leivättömän pöydän ääreen Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Mies oli kirjoitellut Iltalehden keskustelupalstalle vuosi sitten joulukuussa viestejä, joissa nimitteli Lahtosta eläimellisesti ja piti tähän vankilassa kohdistunutta pahoinpitelyä oikeutettuna. Syyte on nostettu kunnianloukkauksesta ja asiaa puidaan helmikuussa.

Lahtonen on ottanut julkisuudessa aiemmin kantaa Internetin keskustelupalstoilla tapahtuvaan oikeudettomaan kirjoitteluun ja vaatinut kovempia suitsia nettiherjauksille.

Hiljattain uutisoitiin Lahtosen tehneen Valtakunnansyyttäjänvirastolle kantelun esitutkinnan lopettamisesta toisessa kunnianloukkausasiassa. Lahtonen katsoi julkkisblondi Johanna Tukiaisen kirjoitelleen hänestä loukkaavasti, ja kun syyttäjä päätti lopettaa jutun esitutkinnan, Lahtonen kanteli asiassa eteenpäin.

 

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: Johanna Tukiainen, Mika Lahtonen, kunnianloukkaus

Kommentit

Kunnon toimittaja on sellainen, jota myos vihataan. Esimerkkinz kovanyrkki luokan politiikan tai talouden toimittajat. Ei julkkiksia tarvitse aina kehua. Onhan se julkkiksista tosi harmi et heidan mokistaan edes joku uskaltaa kirjoittaa.

No tosiasia nyt on, et lahtosen herjaaja joutuu oikeuteen. Se on oikein!

Taidat olla joku b-luokan katkeroitunut toimittaja. Voi voi sinua poloista.

Onko eriävän mielipiteen esittäminen herjausta ja rienausta ?..Minä en perseitä nuole niinkuin näköjään joillain tapana. Ei se katkeruutta ole, jos sanoo lahtosestakin mielipiteensä. Mulla muuten menee ihan hyvin…mites siellä ? 🙂

Yksi ja sama ihminen täällä haukkuu ja rienaa Lahtosta. Lopeta jo! Mistä olet noin katkeraksi tullut? Eikö mene hyvin?

Yksityiselämää loukkaava tiedon levittäminen ei ole sama asia kuin että henkilö olisi levittänyt paikkaansa pitämätöntä tietoa. Tuossakin tapauksessa itse asia piti paikkaansa, mutta kyse oli nimen julkaisemisesta. Siinä asiassa syyttäjä teki ensin syyttämättäjättämispäätöksen, kun valtakunnansyyttäjä määräsi syytteen. Asiassa liikutaan ns. harmaalla alueella, jossa kaikki syyttäjätkään eivät ole yhtä mieltä. Ja eikös tuo juttu mennyt vielä Euroopan Ihmisoikeustuomioistuimeen, joka näyttää jatkuvasti tuomitsevan Suomen valtion ihmisoikeusrikkomuksista.

Kovanyrkille, että suomessa ei ole oikein mahdollista vetää oikeuteen jutusta joka ei pitäisi paikkaansa. Toimittaja vetoaa lähdesuojaan ja sitä ei voi murtaa kuin henkirikoksissa. Siksi kai moni julkkis onkin polttanut käämit Lahtosen kanssa.Lahtonen kyllä on tuomion saanut.Viime Marraskuussa sai yksityiselämää loukkavan tiedon levittämisestä.

Keino kakkoselle vois todeta et ei ole lahtosta koskaan tuomittu siit et juttu ei ois ollut totta. Usein ne julkut yritti oikeuteen vieda mut ei onnistunut. Heh sinulle katkera.

Ihan oikein tekee Lahtonen. Ja tuohan on syyttaja joka jutun vie oikeuteen.

Miks ei oikein yllätä yhtään, että TAAS on Lahtonen, joka on jonkun käräjille raahaamassa, jostain kirjoittelusta.

Voimia sinulle kyllä tää maailma mennyt ihmeelliseksi kaikki haukkuu niin minuakin ei sitä kaunista sanaa enää taida kuullakkaan!

kyllä se on rajansa herjaamisellakin.Mutta esim:tukiaisen avon kirje entiselle kihlatulle,oli todella härski ja toivon totisesti,että kärjille vie jutun.ilmotti koko nimen,työpaikan ja hyvä ettei osoitetta.Kyllä sillekki eukolle pitää laittaa jotkut rajat.

kyllä mielipiteensä saa sanoa,mutta perättömän asian levitteleminen esim.netissä on rangaistava teko.Tuksun julkaisemat herjaukset ja syytökset olivat sitä luokkaa ettei edes toimittajan tarvitse sellaisia sietää eli aivan oikein päätoimittajalta viedä asia tutkittavaksi

ottakeepa iisisti tai teitä syytetään kohta herjaamisesta.

Tuo mies on aikamoinen draamakuningatar. Haastamassa kaikesta kaikkia oikeuteen.

Toivottavasti en muista väärin, mutta eikö tämä Lahtonen ollut jo aikaa sitten yksi julkkisten eniten vihaamista juorutoimittajista, jonka koiettiin aika monesti venytelleen totuutta juttujansa tehdessä. esim jos näpsi jostain tanssiparista kuvia niin heti oli tanssittu kiihkeää ja intiimiä tanssia jne…

Jos mielipiteiden julkinen lausuminen olisi suomessa laitonta, niin sehän tekisi mielipiteen julkaisijasta rikollisen eikä mielipiteen lausujasta.

Oma kommentti