Alibin pomo kritisoi poliisitiedottamista: ”Vaikka ministeri tappaisi kadulla, siitä ei saa kertoa”

Pitkän linjan rikosjournalisti, Alibin ja Hymyn päätoimittaja Mika Lahtonen arvostelee poliisin tiedottamisen olevan hukassa. Päätoimittaja laukoo mielipiteitään tuoreen painetun Alibin pääkirjoituksessa.

Lahtonen on huolissaan siitä, että poliisi raportoi yleensä erilaisista rikostapahtumista hanakasti, mutta on kuitenkin mahdollista, että Helsingissä voi tehdä henkirikoksen eikä poliisilaitos tiedota siitä riviäkään. Lahtonen pitää sitä erikoisena, jos ja kun kyse ei ole tutkinnallisesta vaikenemisesta.

Tiedottaminen lisää avoimuutta, Lahtonen mieltää. Vastikään tiedotettiin Tampereella tapahtuneesta välikohtauksesta todeten että partioita oli paikalla. Sitä eri kerrottu miksi. Lahtosen mukaan tällainen tiedottaminen on erikoista, sillä se ei palvele ketään ja aiheuttaa kansalaisissa jopa turvattomuutta.

-Hullua on lain tulkinta siitä, mitä poliisi saa tiedottaa. Aiemmin tutkinnanjohtajalla oli itsenäinen oikeus ratkaista tiedottamisensa laauus. Nyt on toisin. Helsingin poliisissa asiaa tulkitaan niin tiukasti, että jos vaikka ministeri surmaisi kadulla ihmisen, poliisi ei saisi tässäkään esimerkkitapauksessa pajastaa epäillyn henkilöllisyyttä. Ei vaikka epäiltynä olisi ministeri! Lahtonen hämmästelee Alibi-lehtensä tuoreessa painetussa numerossa.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: poliisi, Hymy, Mika Lahtonen, Alibi, tiedottaminen

Kommentit

Oma kommentti