Amin Asikaisen Nadia-kihlattu joutui tuplasynnytyksessä koville: ”Nadia on sitkeä sissi”

Pariskunnan kaksosten syntymää varjosti toisen tytön saama vasemman käden syntymävaurio, kertoo Hymyn painettu lehti toimittaja Juhamatti Niemisen jutussa.

Ex-nyrkkeilijä, valmentaja Amin Asikainen, 46, koki viime kesänä pelonsekaisia tunteita. Puoliso, Paratiisihotelli-tv-ohjelmasta tunnetuksi tullut Nadia Ammouri, 33, kärsi raskauden alkumetreillä pahoinvointisuudesta ja huimauskohtauksista, mikä herätti huolta ja epätietoisuutta.

– Emme tienneet vielä tuolloin Nadian odottavan kaksosia. Kun se tieto tuli, selvisi myös syy pahoinvoinnille, Amin huokaa.

Raskauden aikana Nadian oireille löytyi toinenkin syy, sillä hän sai kuulla sairastavansa kilpirauhasen liikatoimintaa.

– Päänsäryt olivat aivan hirveitä. Ne kestivät useita päiviä. Tiesin kun ne olivat tulossa. Yritin kaikin tavoin niitä ennalta ehkäistä, mutta turhaan. Nukahdin pahassa päänsäryssä ja heräsin päänsärkyyn. Aloin myös kokea silmien särkyä voimakkaana, Nadia kuvaili tuntojaan viime syksynä Instagramissa.

Vaikeudet eivät rajoittuneet vain raskausaikaan, vaan Nadia ja Amin kokivat dramaattisia hetkiä myös kaksostyttöjen synnytyksen jälkeen. Toisella vauvalla todettiin vasemman käden Erbin pareesi eli olkahermopunoksen syntymävaurio.

– Käsi jäi synnytyksessä jumiin. Se oli alkuun veltto, eikä hän pystynyt taivuttamaan sitä.
Mitään pysyvää vauriota ei lapselle pitäisi jäädä.

– Olemme käyneet fysioterapeutilla, mikä on tehonnut. Kaikki on mennyt parempaan suuntaan, Amin kiittelee.

Raskaiden aikojen keskellä Amin ei malta olla kehumatta puolisonsa sisukkuutta.

– Nadia on kova sissi. Mikään ei ole tullut hänelle kultatarjottimella, vaan hän osaa pitää itsestään huolta. Hän on pohjoisen tyttöjä, eikä pienestä hätkähdä, Amin kehaisee.

Lue juttu lehdestä tai näköislehdestä.

Amin ja Nadia ovat olleet yhdessä kuutisen vuotta. Kihloja pari vaihtoi vuonna 2018, mutta häät saavat edelleen odottaa itseään.

– Ei ehkä tulevana kesänä, kun kaksoset ovat vielä pieniä. Nadiakin haluaa päästä raskauden jälkeen hyvään kuntoon ennen kuin alkaa laittaa häämekkoa päälle, Amin toppuuttelee.
Vaikeudet ovat lujittaneet parin suhdetta.

– Kaikki menee paremmin kuin hyvin. Vedämme yhtä narua kaikessa. Tuemme toisiamme ja meillä on yhteiset kiinnostuksen kohteet, mikä auttaa eteenpäin, Amin viitoittaa.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Amin Asikainen, Nadia Ammouri

Kommentit

Oma kommentti