Ampumistragedia pysäytti ammattinyrkkeilijä Matti Kootan uran vuosiksi: ”Tavoitteena vielä Euroopan mestaruus”

Nuorten MM-pronssia vuonna 2008 iskeneen Matti Kootan, 31, kilpaura koki kovan kolauksen, kun ravintolassa miehen tappanut luoti harhautui suoraan kankaanpääläisnyrkkeilijän jalkapöytään vuonna 2011.

Ammattinyrkkeilijä Matti Koota hymyilee kilpaa kevätauringon kanssa avatessaan omakotitalonsa ulko-oven Hymyn reportterille.

Koti-isänä koko korona-ajan viihtynyt nyrkkeilijä otti edellisen ottelunsa 2020 maaliskuussa Oulussa. Pitkältä ottelutauolta palannut Koota tyrmäsi ukrainalaisen vastustajansa Serhii Makarenkon vain puolessatoista minuutissa.

– Kyllä se tuntui ihan pirullisen hyvältä päästä takaisin rakastamani lajin pariin. Mullehan sanottiin ampumistragedian jälkeen, että meikäläisen ottelut oli oteltu. Päätin kuitenkin toisin, itsepäinen kun olen, mies sanoo. Hän muistaa 11 vuotta sitten tapahtuneen ampumisen kuin eilisen päivän.

– Ensimmäinen pamaus kuulosti sellaiselta, että aivan kuin karaokemikki olisi pudonnut lattialle. Koota muistaa kääntyneensä salamana ääntä kohti, ja hän näki, kuinka mies oli ampunut toista miestä päähän. Mies jatkoi ampumista, kun uhri oli jo maassa.

– Laukauksia kuului 6–7. Se oli selvä teloitus.

Tässä vaiheessa Koota lähti kaverinsa kanssa juoksemaan baarin toiselle puolelle. Ravintolassa alkoi paniikki. Asiakkaat alkoivat pyrkiä kauhuissaan ulos.

– Me syöksyttiin kaverin kanssa nurkkaan, käännettiin iso puinen pöytä nurin ja maattiin sen takana suojassa.

Samassa Koota alkoi tuntea voimakasta kipua oikeassa jalkaterässä.

– Kaveri vilkaisi jalkaani ja sanoi, että siinä on reikä ja verta.

Miehen jalkaa on operoitu kolme kertaa. Nyt Kootan rystyset suorastaan syyhyävät päästä tositoimiin.

-Olen sen ikäinen että nyt tai ei koskaan. Aion mennä tavoitteissani loppuun saakka; ei kelpaa muu kuin Euroopan mestaruus. Se on ainoa tähtäin kun koronasta on selviydytty, Koota päättää.

Teksti:Hymyn toimitus, Kai Merilä
Avainsanat: ampuminen, Kankaanpää, Matti Koota, nyrkkeily, ravintola Siili

Kommentit

Oma kommentti