Kai Merilä

Antti Kaikkonen sanoo vihdoin suorat sanat adoption kariutumisesta vaalirahakohuun

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi kansanedustaja Antti Kaikkosen takavuosina Nuorisosäätiö-jupakassa viiden kuukauden ehdolliseen vankeuteen luottamusaseman väärinkäytöstä. Antti ei valittanut tuomiostaan. Nyt hän lausuu asiasta Hymy-lehden painetussa haastattelussa.

-Silloin perattiin näitä vanhoja vaalirahakäytäntöjä. Hyvää oli, että kaikki johti vanhan kulttuurin tervehtymiseen. Kyllähän se tietyllä tapaa vieläkin korpeaa, että mitä tekemistä niillä syytteillä oli sen kanssa, millainen vanhempi olisin ja kuinka hyvän kodin voisin lapselle tarjota. Kyllä se oli suuri pettymys, Kaikkonen toteaa adoption purkaantumisesta.

Hänen ja puolisonsa Satu Taiveahon adoptio ehti edetä loppumetreille ja pari odotti lasta Etelä-Afrikasta. Lapselle oli ostettu jopa valmiiksi poni ja sisustettu huone. Adoptio kariutui vaalirahakohua seuranneeseen syyteharkintaan ja ehdolliseen tuomioon asiassa.

Nyt pari on kuitenkin kahden pienen lapsen sijaisvanhemmat, joka tuo iloa ja onnea elämään.

-Kaiken sen keskellä meidän on pidettävä mielessä, että lapset voidaan myös palauttaa takaisin biologisille vanhemmilleen, Antti pohtii Hymyn painetussa lehdessä.

Teksti:Hymyn toimitus, Kai Merilä
Avainsanat: adoptio, Antti Kaikkonen

Kommentit

Oma kommentti