Lahjoituksen vastaanottivat Panu Jaakkola ja Pia Vihinen. Arto Nuotio keskellä kuvassa.

Arto Nuotion sydän sykkii syöpälapsille – lahjoitti juhlakonsertin tuotot, 8640 euroa syöpälasten hyväksi

Viihdelegenda Arto Nuotio juhlisti 70-vuotissyntymäpäiväänsä syyskuussa juhlakonsertilla Turun Logomossa lukuisten taiteilijaystäviensä kanssa. Syntymäpäivää juhlistavassa konsertissa oli mukana monia tuttuja tähtitaivaan nimiä, kuten orkesterit Lasse Hoikka & Souvarit, Hariolax, Omega ja alkuperäinen Finlanders-kokoonpano. Konsertissa kuultiin muun muassa myös Markku Aron, Leif Lindemanin, Kyösti Mäkimattilan, Kari Hirvosen ja Eija Kantolan esityksiä.

Nuotiolla on henkilökohtainen syy tukea nimenomaan syöpäsairaita lapsia.
-Lähipiirissäni ollut 13-vuotias lapsi menehtyi syöpään. Tiedän myös muita lapsia, jotka ovat sairastuneet. Muistan, kuinka jo aikoinaan kävimme laulaja Anna Hanskin kanssa viemässä lahjoja pikkupotilaille. On sydäntä särkevää nähdä lapsen sairastavan. Olen muiden artistien kanssa lahjoittanut laulamalla myös keskoskaappeja lastensairaalalle, Nuotio muistelee.

Arto Nuotio on tehnyt merkittäviä konserttituottolahjoituksia lasten syöpätutkimukselle aiemminkin. Myös 50- ja 60-vuotisjuhlakonserttien tuotto meni syöpälasten hyväksi. Tiistaina 15. marraskuuta 2022 hän lahjoitti konserttinsa tuoton 8640 euroa Läntiselle Syöpäkeskukselle kehitys- ja tutkimustyöhön. Lahjoituksen vastaanottivat johtaja-dosentti Pia Vihinen ja professori Panu Jaakkola.

-Otamme tämän lahjoituksen kiitollisuudella vastaan, ja tulemme käyttämään sen tutkijalähtöiseen tutkimukseen sekä syöpätutkimusverkoston toiminnan kehittämiseen todennäköisesti järjestämällä yhteisen syöpätutkimuksen kansainvälisen koulutuspäivän vuonna 2023, he lausuivat kiitospuheessaan.

Teksti:Hymyn toimitus
Kuvat:Titta Holanne
Avainsanat: Arto Nuotio

Kommentit

Oma kommentti