Asiakas tyrmistyi: Ilmatieteenlaitoksen kalliissa puhelinpäivystyksessä istui noviisi!

Helsinkiläismiehellä tuli juttua vaimonsa kanssa siitä, kuinka paljon päivä pitenee tähän aikaan talvesta. Häntä kiinnosti saada tietää, milloin aurinko laskisi vaikkapa parin viikon päästä hänen kesämökkipaikkakuntansa leveysasteilla.

-Etsin aikani tietoa netistä. En tiedä olivatko hakusanat väärät vai mistä johtuen ei löytynyt minkäänlaista infoa asiasta. Joskus aiemmin olin löytänyt, mies kertoo Hymylle.

Hän päätti soittaa Ilmatieteen laitokselle.

Keskus ei yhdistänyt uteliasta kansalaista mihinkään, vaan pyysi soittamaan maksulliseen laitoksen palvelupuhelimeen. Hinta olisi kuulemma noin neljä euroa minuutilta.

Mies ajatteli, että asiassa ei ammattilaisten kanssa asioidessa kauaa nokka tuhisisi, vaan vastaus löytyisi jostain avoinna olevasta tietokoneohjelmasta suit-sait. Hän päätti soittaa. Kaikki ei kuitenkaan mennyt ihan käsikirjoituksen mukaisesti.

-Esitin asiani ytimekkäästi. Kysyin, miten paljon valoisa aika on tunneissa Porissa helmikuun puolivälissä. Puhelimen toisesta päästä alkoi kuulua ihmeellistä muminaa. Mietin, mihin tutkijankammioon tässä tulikaan soitettua, mies kertoo Hymylle.

-Kun mumina jatkui aikansa, esitin kysymykseni toistamiseen. Tällöin kuulin linjan toisesta päästä, että hän haeskelee tässä juuri almanakkaa, josta voisi asian tarkistaa. Sitä vain ei tuntunut löytyvän.

Tässä vaiheessa asiakas päätti luovuttaa.

-Jos soitan kalliiseen puhelinpalveluun ja siellä ruvetaan etsimään tänä tietokoneiden aikakautena paperista almanakkaa, niin voi morjesta, mies arvostelee.

-En ole vielä päättänyt, pyydänkö rahojani takaisin. Käsittämätöntä toopeilua tämä kuitenkin on, kuluttaja ihmettelee.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: sää, Ilmatieteenlaitos

Kommentit

joo osaatkos lukea???:D:D:D
Ehkä tyyppiä vitutti se että muumio rupes selaan almanakkaa duud :D:D:D

Miksi tuo mies ei googlannut hakusanoilla ”päivä pitenee viikossa”, jolla itse löysin hänen tarvitseman tiedon. Itse työskentelen puhelinneuvonnassa ja jostain ihmeen syystä osa soittajia olettaa, että osaan ulkoa vastaukset kaikkiin mahdollisiin ja mahdottomiin kysymyksiin. Kylmä totuus on,että meidänkin pitää hakea ne yleensä netistä 🙂

Oma kommentti