Atik Ismail myöntää suoraan – kansainvälinen menestys jäi, kun viina maistui liikaa

Jalkapalloilija Atik Ismail kertoo elämästään painetun Hymyn jutussa. Atik päivittää myös terveydentilakuulumisensa. Rintakivut paljastuivat joitakin aikoja sitten sydänvaivoiksi. Voit lukea asiasta lisää lehdestä Juhamatti Niemisen tekemästä jutusta.

Ismailin taidot noteerattiin aikanaan ulkomaita myöten. Kansainvälinen läpimurto jäi silti tekemättä.

– Kyllähän se kuppi pilasi aika paljon. Alkoholia tuli otettua ja meininki oli kosteaa. Usein lähdin onnistuneen pelin jälkeen paikalliseen kapakkaan dokaamaan fanien kanssa, Atik myöntää.

Viina jäi vuonna 1990, kun mies laittoi korkin kiinni oltuaan kolme kuukautta hoidossa.

– Jos olisin jatkanut, olisin juonut itseni hautaan, Atik pamauttaa.

Raitistumisen jälkeen Atik kouluttautui lähihoitajaksi. Hän työskenteli pitkään päihdetyöntekijänä ja myöhemmin vanhustyössä, josta jäi viime vuonna eläkkeelle.

Jalkapalloa Atik ei ole jättänyt. Hän käy edelleen pelailemassa harrastajaporukan kanssa kerran viikossa, minkä lisäksi futislegenda on mukana Iisalmen Pallo-Veikkojen toiminnassa, harrastaja- ja perhefutiksessa ja myös edustusjoukkueen valmennuksessa.

– Tarjoamme lapsille ja vanhemmille mahdollisuuden matalan kynnyksen liikkumiseen. Emme tähtää tähteyteen, vaan pidämme toiminnan rentona. Lasten vanhemmatkin pääsevät mukaan liikkumaan, eikä heidän tarvitse jäädä kentän laidalle.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: alkoholi, Atik Ismail, jalkapallo

Kommentit

Oma kommentti