Aurinkorannikon asukit kertovat: Aina ei kaikki suju kuten pitäisi – ota nämä huomioon asuntoa vuokratessasi

Heli ja Jaska Hynninen ovat vannoutuneita Fuengirolan-kävijöitä, jotka eivät jättäneet talvikotiaan edes koronan vuoksi. Nyt he kertovat vinkkinsä. Kaikki ei ole aina sitä miltä näyttää.

Fuengirolassa asuu tavallisena talvena yli 20 000 suomalaista. Pitkään Aurinkorannikolla aikaansa viettäneet tietävät, ettei kaikki suju aina niin kuin on luvattu. Suomalainen ”kusettaa” siinä missä espanjalainen. Jokaisesta kansasta löytyy mätä omena.

– Asunnon kunto, astiat tai sijainti eivät aina ole sitä, mitä on luvattu. Ensimmäisessä asunnossamme ei ollut kunnon lämmitystä, jota tarvitaan talvikuukausina. Ja merinäköalakin oli porraskäytävästä.

– Merenranta oli luvatun 250 metrin päässä, mutta linnuntietä. Todellisuudessa sinne vei kilometrin pituinen jyrkkä alamäki. Vuokraisäntämme ei myöskään suostunut korjausvaatimuksiimme. Esimerkiksi verhotangon putoaminen oli kuulemma omaa syytämme, Heli sanoo ja nauraa päälle.

Hynniset eivät halua pelotella ihmisiä, mutta muistuttavat ensikertalaisia, että kaikkeen kannattaa varautua ja asennoitua.

– Me pyysimme ja saimme apua suomalaisen tuttavamme tunteman asiointitoimiston kautta ja pääsimme eroon vuokrasopimuksesta, Hynniset kertovat.

Ensikertalaisen on syytä tehdä ensin lyhyt vuokrasopimus ja katsoa, onko asunto luvatussa kunnossa ja miellyttääkö sijainti. Jos ei, niin talvikaudella löytyy helposti uusi majapaikka.

– Viimeisin vuokraisäntämme on aivan ihana. Hän hoitaa velvoitteensa ja saamme palata takaisin samaan asuntoon, vaikka vietämme tänä vuonna puoli vuotta Suomessa, Hynniset kertoivat toukokuun alussa ennen lähtöään kotimaahan.

Lue koko Mika Heikkilän kirjoittama juttu Hymystä.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Fuengirola, aurinkorannikko, Jaska Hynninen, Heli Hyninen

Kommentit

Oma kommentti