Autokuski ällistyi: Voiko helpommin kuolla liikenteessä?

Kankaanpääläinen Hymyn lukija ja autokuski otti yhteyttä toimitukseen varoitellakseen ja herätelläkseen ihmisiä ja kanssaliikkujia.

-Tänään homma meni niin että jos en olisi saanut jarruja nopeasti pohjaan, eräs kolmekymppinen mies voisi olla loukkaantunut tai pahimmassa tapauksessa jopa kuollut, hän sanoo.

-Ajoin normaalisti ja varovasti, sillä näin että suojatien edessä, vähän kauempana, seisoi mies puhelin korvalla. Hän ei kuitenkaan näyttänyt ylittävän tietä vaan seisoi ikään kuin keskittyneenä puhelimeensa. Kyllä kannattikin olla varovainen, sillä lähestyessäni häntä, hän yhtäkkiä – ympärilleen katsomatta – käveli suojatielle ja autoni eteen. Sain toki pysäytettyä.

Myöhemmin meno jatkui. 

-Näin saman miehen hetki myöhemmin otettuani kyytiläisen kyytiini. Nyt tämä mies loikki jälleen ympärilleen katsomatta tien yli, ja vielä paikasta jossa ei ollut suojatietä. Puhelimeen puhuttiin taas kovasti ja naurussa suin.

Hymyn lukija ihmettelee, kuinka keskittyneitä jotkut voivat olla puhelimiinsa.

-Sama se on tekstatessa. Kävellään minne sattuu ja miten sattuu. Tuossahan voi lähteä henki. Onhan niitä lähtenytkin maailmalla.

-Yrittäkää nyt keskittyä ja puhukaa paikoillanne, niin on vähän turvallisempaa, lukija opastaa.

Kuva: Unsplash

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: liikenne, onnettomuus, puhelin

Kommentit

Oma kommentti