BB-Ragnarille käräjäreissu?

BB-talosta hiljattain ”ulostautunut” Ragnar pitää netissä blogia, joka on tarkoitettu muotitrendeistä ja miehen itsensä elämästä kiinnostuneille.

Hymy löysi blogista kuitenkin materiaalia, joka voisi viedä ”Raikun” pahimmassa tapauksessa leivättömän pöydän ääreen yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä.

Raikku muun muassa on kuvannut kadulla makaavaa juopunutta, jonka viereen on kurottautunut mahdollisesti hänen naisystävänsä. Kasvot näkyvät.

Nainen uhkaa blogin kuvatekstissä haastaa Raikun oikeuteen, jos tämä julkaisee kuvan. Mutta (uhka)rohkea Raikku on tehnyt sen silti.

Lue aiheesta enemmän lokakuun Hymy-lehdestä!

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: Big Brother, BB, Ragnar

Kommentit

No mutta hei. Asioilla on vähän puolensa jos toisensakin.
Tässähän on yleisellä paikalla kuvattu. Se on sinänsä laillista (myös parkkihalli Hennan ja Antin kohdalla on julkinen paikka.)
Mutta se julkaiseminen on se kyseenalainen asia.
Raikku julkaisi sammuneen kuvan – loukkaamistahan se on.
Henna ja Antti ovat kerskuneet paneskelevansa yleisillä paikoilla. Hymy sai kuvat ja julkaisi. He ovat myös julkkiksia julkisella paikalla.
Niin että sorry, pyyhkeet eivät menneet perille.
T. Toimitusneuvosto

Hymy voi julkaista ”salakuvia” Hennan ja Antin hässimisestä mutta on huolissaan siitä, että jonkun Raksun blogi loukkaa yksityisyyttä?

Kaksi eri asiaa; kuvaaminen ja julkaiseminen. Kuvata saa, mutta jos kuvaat ihmistä (julkisellakin paikalla), että hänen ihmisarvoansa tms loukataan, se on käräjien paikka.

Ja avainjuttunahan tässä on tosiaan tuo kuvien julkaisu, pitäisi olla lupa kuvien julkaisuun niissä esiintyviltä ihmisiltä. Tuossa tekstissäkin puhutaan juuri yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä.

Julkisella paikalla voit kuvata ihmisjoukkoa, et kuitenkaan saa kohdistaa kuvaa tiettyyn ihmiseen.

Eikö enää saa suomessa julkisella paikalla valokuvata ihmisiä?

Oma kommentti