Brother Christmas Hymylle: ”Harkitsin itsemurhaa!”

Alkuvuodesta 2018 Helsingin Sanomat julkaisi jutun Brother Christmas ry:n nopeasti kasvaneesta rahavirrasta. Artikkeleiden jälkeen eri tahot tekivät rikosilmoituksia Ari Koposta vastaan muun muassa kavalluksesta ja veropetoksesta. Poliisin esitutkintaan päätyi törkeä kirjanpitorikos ja kolme rahankeräysrikosta.

Huhtikuun alussa syyttäjänvirasto tiedotti valmistuneesta syyteharkinnasta. Vakavimmista epäilyistä ei kuitenkaan nostettu syytteitä.

Koponen kertoo Hymyn printtilehden haastattelussa avoimesti koettelemuksistaan. Hänen mukaansa viime vuosi oli rankka.

– Olen käynyt juttelemassa ammattilaiselle, ja lääkityskin on ollut. Kaikenlaisia ajatuksia olen käynyt läpi, myös itsetuhoisia. Tiesin tietenkin mitä on tapahtunut, mutta epäilin välillä itsekin itseäni. Kävin monta kertaa katsomassa omia tilejäni, että onko siellä niitä lahjoitettuja rahoja. No ei ollut.

”Tulevaisuus hyväntekeväisyydestä avoin”

Koposta ja kahta muuta henkilöä vastaan nostettiin kuitenkin kaksi syytettä rahankeräysrikoksesta. Haastehakemus on salainen käsittelypäivään asti, joten syytteistä ei ole tarkempaa tietoa.

– Nämä ovat alkuperäisiin epäilyihin nähden mitättömän pieniä lakiteknisiä yksityiskohtia, eikä niihin liity mitään epäilyjä rahojen väärinkäytöksistä, Koponen sanoo.

Brother Christmas on toiminut kesästä 2018 asti ilman rahankeräyslupaa, ja tulevaisuus on vielä avoin. Rahankeräyslupaa on haettu, mutta päätöksestä ei ole vielä tietoa.

Ari Koposella riittää työsarkaa nyt lainsäätäjän roolissa, sillä kevään vaaleissa hänet valittiin perussuomalaisten listoilta eduskuntaan.

Lue Koposen haastattelu kokonaisuudessaan Hymystä.

 

Teksti:Vera Miettinen
Kuvat:Matti Matikainen
Avainsanat: Ari Koponen, Brother Christmas, eduskunta, Perussuomalaiset, rahankeräysrikos

Kommentit

Oma kommentti