Eira kävi ravintolassa kuin olisi käynyt töissä: ”Ryyppäsin kaksi vuotta putkeen”

Eira Mollberg vajosi pohjalle rankkojen elämänkäänteiden takia. Kun hän koki menettäneensä kaiken, hän hakeutui baariin tutun porukan luokse joka aamu kello yhdeksän. Hän kertoo elämästään Hymyn painetussa haastattelussa, jonka ovat tehneet Reija Kokkola ja Matti Matikainen.

On vaikea kuvitella Eiraa istumassa ravintolan hämyssä aamusta iltaan. Viina ei sentään vienyt häntä kokonaan, vaikka melkein niin kävikin. Hänen elämässään on ollut paljon rankkoja asioita. Ei ole ollut helppoa olla kuuluisan ohjaajan Rauni Mollbergin tytär. Isä näyttäytyi tyttärelleen despoottina (itsevaltiaana), mutta toisaalta ajoittain perhettään rakastavana, älykkäänä ja hurmaavanakin. Silti alistaminen oli jatkuvaa ja raastavaa.

Asiat kasaantuivat, viisikymppisenä Eiralle tapahtui monia ikäviä asioita.

-En enää jaksanut yrittää. Myös polveni nivelrikko äityi valtavan kipeäksi. Jalkani taipui outoon asentoon, enkä päässyt kunnolla kävelemään.

Niinpä ennen urheilullinen ja itsestään huolta pitävä nainen alkoi muuttua. Eira häpesi harmaantuvia hapsiaan, konkkaavaa kävelyään ja lihomistaan. Hän vetäytyi taideharrastuksista ja lähti aamuyhdeksältä lähiravintolaan. Siellä hän vietti koko päivän, ihan kuin olisi käynyt töissä. Hän istui miesporukassa jutellen ja juoden.

Lue Eiran todellinen ”selviämistarina” painetusta Hymystä.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: alkoholismi, Eira Mollberg, Rauni Mollberg

Kommentit

Oma kommentti