”Esko Eerikäinen voitti Karjalan Neito -tittelin neljä kertaa”

Moni suomalaisjulkkis saa palstatilaa Antto Terraksen uudessa Roast-nimisessä kirjassa, jossa roastataan (*) julkkisia olan takaa ja kerrotaan myös suomalaisen roastin lyhyt oppimäärä.

Yksi roastattavista on Antto Terraksen sydänystävä Esko Eerikäinen. Tämä on esiintynyt useammin kuin kerran Terraksen järjestämissä roast-illoissa.

-Yliopistoihin Eskon oli punttisalipohjilla turha pyrkiä, mutta missikisoihin rahkeet riittivät. Esko ilmoittautui jokaiseen kunnalliseen ja valtakunnallisen kauneusmittelöön. Karjalan Neidoksi mies valittiin neljästi, Terras kertoo kirjassaan.

Hunkseihin liittyessään hänestä tuli heti ryhmän maskotti.

-Ei hänellä rytmitajua ollut, mutta ruskeat silmät ja speedot rikkova pullotus riittivät. Menestyvä lantionpyörittelijä sai pian ristikseen Martina Aitolehden. Esko uskoi tavanneensa Madonnan. Martinan kaltainen seesteinen, rauhallinen neito tuntui oikealta kumppanilta. Esko sai huomata, että Martinassa virtasi eteläamerikkalaista verta häntä luultavasti enemmän. Liitto äityi myrskyisäksi jo hääyönä ja Martina koetteli Eskoa parhaansa mukaan. Vaikka hän toimitti ulkoaviollisen aktin heidän yhteisellä Lapin-matkallaan, hän teki sen kuitenkin ihan eri kelomökissä, tietää kirjailija kertoa.

-Tuli ero ja Eskosta maan kuumin sinkkuisä, loukattu herkkä kolumbialaismies sylissään pieni vauva, Jeesus-lapsen seimitarinakin kalpeni. Painovoima roikotti Eskon tissejä ja kiveksiä ja asia huomattiin yleisössäkin. Hänestä tuli mediapersoona. Hän pääsi maksulliseen radiokouluun. Hän sai heti töitä, ja radio Novan ydinkuuntelijaryhmä, pettyneet sinkkuäidit, kelpuuttivat kiljuen uuden suloäänen eetteriin.

Roastaaja Terraksen mukaan kaupallisen radiopuolen eläkeikä alkaa 45:sta, joten Esko vetelee nyt jo jatkoajalla. Martina taas on jatkanut elämäänsä toisaalla. Hän on lukenut melkein yhden kirjan loppuun asti ja käryillyt ratista ja viettänyt urheilullista elämää.

Kuvassa syntipukki, Antto Terras:

🙂 Roast on jenkkilästä kotoisin oleva komediatapahtuma, jossa roastin kohteena oleva päähenkilö istutetaan yleisön eteen kuuntelemaan itseensä kohdistuvia herjoja ja pilkantekoa.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Antto Terras, Esko Eerikäinen, Martina Aitolehti, roast

Kommentit

Oma kommentti