Esko vammautui hoitovirheestä – asia vanhenee pian mutta mitään ei tapahdu!

17.5.2014 tulee kuluneeksi viisi vuotta onnettomuudesta, jonka jälkiseurauksena Esko Rantanen halvaantui.

Viisi vuotta merkitsee, että tuolloin tietyt virkamiesten rikosnimikkeet vanhenevat. Jos nän käy, kuusi epäilyksen alla olevaa lääkäriä, kolme hoitajaa ja yksi ambulanssikuski saattavat päästä livahtamaan asiasta. Esitutkinnan rikosnimikkeinä ovat muiden muassa tuottamuksellinen virkavelvollisuuden rikkominen, törkeä vammantuottamus ja heitteillepano.

Rikostutkinnan epäillyistä yhdeksän on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen.

Viisi vuotta sitten tuolloin 84-vuotias eläkeläinen laudoitti talonsa seinää. Hän putosi kolmen metrin korkeudelta. Selvisi, että miehellä oli muun muassa kaksi nikaman okahaarakemurtumaa ja välilevyn repeämä kaularangassa. Jälkimmäistä ei kirjattu diagnoosiluetteloon. Sitten terveyskeskus hävitti sairauskansionkin…

Myöhemmin asiantuntijalääkäri oli sitä mieltä, että oli vain ajan kysymys, milloin leikkaamaton kaularankavamma olisi johtanut halvaantumiseen.

-Olen aivan varma, ettei minua vain haluttu leikata, koska olin jo 84-vuotias, mies sanoo.

Hän halvaantuikin.

Mies käy nyt yhden miehen sotaansa eikä syö kipuja koviin särkyihinsä, sillä opioidit vievät kuulemma kyvyn ajatella. Hän odottaa syyttäjän päätöstä.

-Mutta kaikki taitavat odotella että kuolen ja valitukset kuihtuvat. Esitutkinta kesti yli kolme vuotta. Ei poliisi olisi tutkinut asiaa ilman jatkuvia huomautuksiani.

Esko ei hae oikeutta rahan toivossa. Hän lahjoitti vastikään 600 000 euroa nimeään kantavaan rahastoon peruspääomaksi.

Asiasta lisää painetussa lehdessä.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: hoitovirhe, Esko Rantanen

Kommentit

Oma kommentti