Espoon poliisi julkaisi kummallisen tiedotteen

Länsi-Uudenmaan poliisi Espoosta purkaa turhautumistaan varsin erikoiseen poliisitiedotteeseen.

Se on otsikoitu seuraavasti: Tolkun ja tilannetajun metsästystä. Seuraavassa otteita tiedotteesta, joka löytyy kokonaisuudessaan täältä.

-Tässä pykälien, asetusten, momenttien, direktiivien, säännösten ja lakien maassa kaipaa lainvartijakin usein pilkun pilkkomisen sijaan tolkkua, talonpoikaisjärkeä ja tilannetajua. Mikä on, kun ei taidot riitä, mikä on kun ei onnistu? Valistetaan, vaivataan, ohjataan, opastetaan, ennakkoon varoitetaan, jälkikäteen viisastellaan, joskus rangaistaan ja peräti putkaankin talutetaan, mutta ei, ei mene perille.

-Tarkoitamme nyt niitä arkipäivän rikkeitä ja kommelluksia, piittaamattomuutta, välinpitämättömyyttä, saamattomuutta ja aikuisuuden puutetta. Poliisi kuulee liian usein lauseen: ”En mä tajunnut, ei mun pitänyt, en mä tarkoittanut”.

-Otetaanpa nyt esimerkiksi vaikkapa liikenne. Nopeusrajoitus 80 km tunnissa. On erittäin liukas keli. Auto lähtee luisuun ja ulos tieltä. Tällä kertaa ei henkilövahinkoja. Kuljettaja kertoo poliisille: ”Ajoin täysin nopeusrajoitusten mukaisesti”. Niinpä niin. Tie oli peilijäässä. Talonpoikasjärjen ja tilannetajun käyttö olisi ollut hyvin suotavaa.

 

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: poliisi, Espoo, tiedote

Kommentit

Oma kommentti