Ex K-kauppias muistelee sikailua: Kaupan vessassa käytiin jopa suihkussa

Julkisuudessa on puitu Pukinmäen K-kaupan naiskauppiaan somejulkituloa. Hän kertoi väsyneensä varkaisiin, jotka kaiken lisäksi luulevat, että K-kauppias on rikas ja tavarat yhteiskunnan.

Totuus on kuitenkin toisenlainen. K-kauppiaat ovat pienyrittäjiä, joiden oma palkka voi jäädä joinakin kuukausina pienemmäksi kuin alaisten.

Lisää mykistäviä tarinoita pienyrittäjän elämästä seuraa. Nelikymppinen K-kauppias muistelee Hymylle omaa aikaansa K-kauppiaana Pohjois-Suomessa joitakin vuosia sitten. Hän ei halua nimeänsä julkisuuteen.

-Varkaat olivat todellinen riesa. Jos kutsui poliisin, sakkolappu saatettiin repiä silmien edessä. Johtuu siitä, ettei sakkoa kuitenkaan saatu näiltä elämäntapavarkailta perityksi. Kun poliisin sakkoja ei enää saanut muuntaa vankeudeksi, niin nämä haistattivat paskat kaikelle. Lihat ja pihvit vietiin aina. Jäin tappiolle niin että paukkui, kauppias kertoo.

-Meno oli muutenkin hurjaa. Olisi pitänyt hankkia vartija kauppaan joskus ilta-aikoina. Saatettiin tulla nuorisojengillä kauppaan ja vain juosta sikspäkit mukana ulos. Mihin se yksi myyjä siitä kassalta ehtii. Ei ollut varaa pitää tietenkään liikaa työvoimaakaan.

Lieveilmiöitä oli paljon.

-Ihmiset osaavat olla aika sikoja. Kaupan pihalla oli bensa-asema, ja ulkokaapista varastettiin ”ilmakassit” harva se kuukausi. Maksoivat aika monta sataa. Ulkomaalaiset ”turistit” eli matkaajat Bulgariasta ja Romaniasta kävivät suihkussa vessassa ja kaikki paikat lainehtivat. Kerran vessasta löytyi jopa huumekätkö.

Hän on onnellinen ettei enää vedä kauppaa.

-Ei sellaiseen pysty, ellei ota oikeutta vahvasti omiin käsiinsä. Varkailla ja muilla viheltäjillä on isommat oikeudet kuin veronsa maksavalla yrittäjällä.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: K-kauppa, K-kauppias, sikailu

Kommentit

Oma kommentti