Ex-poliisi Kari Tolvanen varoittaa nk. ”fake-kidnappauksista!”

Kari TolvanenKansanedustaja ja entinen väkivaltarikosyksikön johtaja Kari Tolvanen kertoo ajatuksistaan Hymyssä olevan Björn Wahlroosin Thomas-pojan kidnappaussuunnitelmista kertovan jutun yhteydessä.

Tolvanen uskoo, että vaikka kidnappaustapaukset ovatkin Suomessa harvinaisia, riski, ja varsinkin kansainvälinen sieppausriski on jonkin verran kasvanut. Hänen tietojensa mukaan kansainväliset rikollisjärjestöt kidnappaavat vuosittain pelkästään Euroopassa puolensataa liikemiestä ja -naista.

-Näiden niin kutsuttujen Tiger-kidnappausten tekijät ovat usein Balkanin sodan käyneitä, häikäilemättömän koulutuksen saaneita sotilaita, Tolvanen kertoo. Tiger-sieppaus tarkoittaa sitä, että tekijä joutuu vaanimaan uhria pitkäänkin, kuin viidakon tiikerit saalistaan.

Hymyn mielenkiintoisessa kidnappausreportaasissa Tolvanen sanoo ihmettelevänsä, ettei Suomessa ole vielä virallista tietoa niin kutsutuista ”fake-kidnappauksista”. Feikki-kidnappauksissa 5-10 minuutin aikataululla pyritään hankkimaan rikkailta sukulaisilta yleensä 20-30 000 euroa.

-Uskotellaan vanhemmille, että lapsi kidnapattiin tarhasta ja vaaditaan samantien käteistä sen verran kuin rikkailla yleensä on pankkitililtä nostettavissa.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: kidnappaus, Björn Wahlroos, Kari Tolvanen

Kommentit

Oma kommentti