Ex-poliisi paljastaa Hymylle: Pidätetyt katsoneet liikaa tv-sarjoja – näin hullusti joskus toimivat!

Kari TolvanenPoliisi-kansanedustaja Kari Tolvanen kertoo marraskuun Hymyssä, että joskus poliisin asiakkailla on todellisuus hukassa. Monet luulevat, että Suomessa eletään kuin Amerikassa.

Poliisin pidättäessä epäiltyä hän esimerkiksi saattaa laittaa kädet valmiiksi selän taakse. He myös voivat vaatia oikeutta puheluun, kuten jenkkiläisissä tv-sarjoissa tehdään. Asianajajan pyytäminen paikalle voi myös kuulua repertoaariin.

Tolvasen ajatukset tulevat esiin Hymy-lehdessä, jossa hänellä on tosin vakavampaakin asiaa rikollisuudesta, sen ehkäisystä ja Suomen laeista.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: eduskunta, Kari Tolvanen, poliisi

Kommentit

Voi sen jurristin hankkia jos on kiinniotettuna. Päätöksen pidättämisestä tekee päällystöön kuuluva poliiisimies. Kansalaiset eivät aina tiedä mitä eroa näillä kahdella termillä on. Ei edes Hymyn toimittaja.

Esitutkinnassa ei kannata kertoa mitään sillä kaikki mita sanot, voidaan oikeudessä käyttää todisteena sinua vastaan. Kiistä siis kaikki vaikka olisit syytön, koska todennäköisesti joudut tunnustamaan tekoja tietämättäsi.

Ei taida pidätetyllä olla Suomessa mitään oikeuksia? Poliisit ja juristit vaan nauraa kuorossa jos semmoisista puhuu. Kertokaas nyt sellainen vaikka oikeusministeriön sivu missä ne oikeudet kerrotaan.

Lähinnä naurattaa nuo ”lakineuvot” kannabisyhditykseltä 😉

Vaikkapa tämä:
1. Vaadi heti nähdä oikeutesi paperilla. Pidätetyn oikeudet pitäisi löytyä jokaisesta putkasta, mutta käytännössä näin ei välttämättä ole.

Ei todellakaan perustu aikaan Suomen lakiin. Vaatiahan aina voi vaikka muumi-limpparia kierrepillillä..

Tai tämä:
4. Jos et ole täysin tyytyväinen asianajajaasi, vaihda hänet.

(toki voit omalla kustannuksella hankkia vaikka pataljoonan asianajajoita, mutta jos määrätään oikeusavustaja, pitää olla todella vahvat syyt vaihtoon – voitte arvata onko ”en ole tyytyväinen” sellainen…)

Ei varmaan ole kuule mitään avustajaa kukaan saamassa paikalle kun otetaan tuolla kiinni. Sä meet putkaan ja sillä siisti. Kuulusteluihin saat avustajan.

Avustajan käyttö lienee lähtökohta laissa pidätetään. Poliisilla todellisuudentaju hukassa ja liikaa CCCP:tä.

Kannatas varmaan possun lukea
laki poliisin säilyttämien henkilöiden kohtelusta

Suomessa ei mitään asianajajia tarvita. Syyttäjä riittää.

Eikö se terveyskeskuksen röntgen tule halvemmaksi? Siellä selviää varmasti tuliko murtumia.

Minä annan aina konstulle 500 euroa kun kiinni jääminen uhkaa, niin se katsoo sormien läpi.

Oma kommentti