Ex-tangokuningatar kustansi oman levynsä: ”Soittelemme artistien kanssa öisin, ja siitä se idea tuli”

Maria Tyyster kertoo Hymyn painetussa lehdessä elämästään laulajana korona-Suomen keskellä. Hänet muistetaan tangokuningattarena, mutta myöhemmin hän on opiskellut sosiaalialaa ja toimii lastensuojelun parissa. Laulamista hän ei ole heittänyt.

Loppuvuodesta julkaistiin Marian uusi albumi nimeltä Uuden aamun lauluja. Tämän levyn hän on tuottanut itse alusta alkaen. Sysäys country-, rockabilly- ja rautalankahenkiselle levylle sai alkunsa yöllisestä puhelusta. Artisteilla on Marian mukaan tapana soitella toisilleen öisin, kun he ajavat keikkapaikalta kotiin tai seuraavalle keikkapaikalle. Tuolloin puhelimen toisessa päässä oli tangokuningas Kyösti Mäkimattila. Kyösti esitti Marialle kysymyksen: millaista musiikkia sinä ihan oikeasti haluaisit esittää ja levyttää?

– Silloin päätin toteuttaa unelmani omasta levystä ilman isoa levy-yhtiötä. Kun sain vielä tuottajaksi lahjakkaan Aukusti Koiviston, olin ikionnellinen. Ajattelemme musiikista samalla tavalla, Maria hymyilee Hymyn jutussa.

Sitä mukaa kuin isojen levy-yhtiöiden ovet ovat sulkeutuneet monilta artisteilta, on oma-aloitteisuus noussut pintaan.

– En kuitenkaan tehnyt levyä raha mielessäni. Minulle on tärkeintä saada esittää rakastamaani musiikkia. En ajatellut, että soiko levy radioissa tai tuottaako se miten paljon rahaa. Yksin kukaan ei pärjää, mutta pitää luottaa itseensä, Maria huomauttaa Reija Kokkolan kirjoittamassa jutussa.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Maria Tyyster

Kommentit

Oma kommentti