Ex-uimari Matti Rajakylä: ”Dopingtestaus orjuuttaa urheilijaa!”

Matti RajakyläMiten suhtautuisit, jos joutuisit ilmoittamaan aina etukäteen viranomaisille olinpaikkasi ja päivittämään tietosi, jos suunnitelmiisi tulee muutoksia?

Ex-uimari Matti Rajakylä ei näe tuollaisessa kyttäämisessä paljoakaan järkeä.

Suomen antidopingtoimikunta eli ADT uusi vuoden alussa sääntönsä, ja niiden mukaan noin 60 suomalaista huippu-urheilijaa joutuu toimimaan yllä olevalla tavalla, jos on tullut valituksi tarkimmin vartioituun testauspooliin.

Jos urheilija laiminlyö ilmoitusvelvollisuutensa kolme kertaa 18 kuukauden aikana, se on doping-rikos!

Ilmoitusvelvollisuus koskee myös viikonloppuja. Kolmen kuukauden jaksolta on ilmoitettava yöpymispaikatkin sekä joka päivältä erikseen 60-minuuttinen, jolloin on tavattavissa tietyssä osoitteessa.

-Onko nyt käynyt niin, että testaajien työtä on helpotettu sen kustannuksella, että urheilijoiden osa on muuttunut hankalammaksi, Matti Rajakylä kysyy kesäkuun Hymy-lehdelle antamassaan haastattelussa.

Koko haastattelun voi lukea printtilehdestämme.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: ADT, doping, Matti Rajakylä

Kommentit

joos enpä muista kuulleeni kaverista, mutta jos asia on tosiaan näin niin kyllä on sikamaista. Joku on mennyt pahasti pieleen jos jokaista kohdellaan kuin potentiaalista rikollista. Mitä tuolle nyt voi tehdä? liittoutua ja pistää järjestelmä boikottiin. jos edes 1/5 lähtee mukaan touhuun niin eiköhän asiaan tule jonkinlaista helpotusta. Veikkaisimpa vaikka en asiasta juuri mitään tiedä että satunnaisella testaamisella saadaan sama hyöty kun jatkuvalla kyttäämisellä. Muutenkin sairasta touhua kokoajan on joku testaaja piikittämässä tai kyttäämässä sukupuolielimiä pleksinläpi.

Et tietenkään ole kuullut, kaltaisesi henkilöt ”tuntevat” lähinnä Seiskan palstojen muovi-ihmisiä. Palaahan nyt jo sinne pleikkarin äärelle.

Ex uimari..? Never heard koko miehestä mitään. Ei vissiin oo ollu oikeat aineet..

Oma kommentti