Pekka Nieminen, kuva

Facebookista löytyi rasistinen Poliisit-salaryhmä, jäseninä poliiseja – poliisi aikoo puuttua!

Tänään julkaistussa Long Play -lehden artikkelissa käsitellään Poliisit-nimistä Facebookissa toimivaa ryhmää. Poliisi tiedottaa, että kyseessä ei ole mikään poliisin viestintäkanava.

-Jokainen sivustolle kirjoittava vastaa henkilökohtaisesti omista julkaisuistaan. Nimestään huolimatta ryhmässä voi olla myös jäseniä, jotka eivät ole poliiseja, tiedottaa poliisi.

Poliisin ylijohto on kuulemma hyvin tietoinen suljetun Facebook-ryhmän olemassaolosta. Se on myös kehottanut poliisiyksiköiden päälliköitä puuttumaan sosiaalisessa mediassa mahdollisesti havaitsemiinsa epäkohtiin. Poliisilla on esimerkiksi rasismin suhteen nollatoleranssi, ja nyt havaittuihin epäkohtiin luvataan puuttua. Ryhmässä on Long Playn mukaan paljon rasistista keskustelua.

Poliisi tiedottaa, että poliisin ammatin harjoittajilla on kaikille kuuluva sananvapaus, mutta se on lain perusteella rajoitettua. Poliisilaki velvoittaa käyttäytymään myös vapaa-ajalla niin, että toiminta ei vaaranna luottamusta poliisiin.

-Asiallinen käyttäytyminen on poliisitoiminnan kulmakiviä. Jokainen poliisihallinnossa työskentelevä vastaa osaltaan siitä, ettei käyttäydy tai yllytä muita käyttäytymään syrjivästi tai halventavasti, poliisitiedote kuuluu.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: poliisi, Facebook, rasismi

Kommentit

Oma kommentti