Finlandersin jättänyt suosikkimuusikko Jussi Lammela: Avioliitto ja uudet työkuviot!

Finlanders-yhtyeen jättänyt suosikkimuusikko Jussi Lammela kertoo Hymyn haastattelussa elämänmuutoksistaan. Jutun ovat tehneet Juhamatti Nieminen ja Kari Pekonen.

Suosikkiyhtye Finlandersissa pitkän päivätyön tehnyt Jussi Lammela, 62, esittelee kädessään olevaa tähtitatuointia. Samainen tähti komeilee Jussin tätä nykyä luotsaaman J.A.L.O. -orkesterin logossa. Nimi tulee laulajan alkukirjaimista, mutta viittaa myös laulavan rumpalin suosikkijuomaan.

– Jaloviina on minulle rakas asia. Minulla on juomaan lämmin ja kunnioittava suhde, Jussi veistelee.

Orkesteri ennätti toimia hetken aikaa Me Lammelat -nimellä, mutta se ei ottanut suuren yleisön keskuudessa tuulta purjeisiin ja johti sekaannuksiin.

– Jokaisella keikalla joku kyseli, kuka noista on veljeni ja onko muita Lammeloita. Eikä kukaan tuntunut muistavan vanhaa Me Tammelat -tv-sarjaakaan, johon nimellä viitattiin.

Oman orkesterin perustaminen tuli Jussille ajankohtaiseksi, kun hän jättäytyi viime vuoden keväänä pois perustamastaan Finlanders-yhtyeestä liki 40 vuoden jälkeen.

– Aika aikaansa kutakin. Jos en olisi nyt jättäytynyt pois, en sitten koskaan. Mistään riidoista ei ollut kyse, mutta aloin kaivata vaihtelua, Jussi painottaa.

Iloa elämään on tuonut rinnalla kulkeva vaimo Jonna, jonka kanssa Jussi on pitänyt yhtä jo useamman vuoden. Rakkaustarina sai sinettinsä viime vuoden lopulla, kun pari avioitui kaikessa hiljaisuudessa itsenäisyyspäivänä.

– Aina kun alkaa Tuntematon sotilas televisiosta, muistaa, että nyt on hääpäivä. Olimme mökillä ja seisoimme laiturilla, jossa kirkkoherra kävi meidät vihkimässä, Jussi hymyilee. Lue juttu lehdestä.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Finlanders, orkesteri, Jussi Lammela, J.A.L.O., Me Tammelat

Kommentit

Oma kommentti