Fortum-pomon ansiot yli 6 miljoonaa euroa 2 vuodessa! Haluatko maksaa hänen Porschensa ylläpidon?

Ilmaisia vektorigrafiikoita aiheesta VoimalinjojaSyvällä ongelmissaan rypevä Fortum on valtionyritys eli periaatteessa sen omistajia ovat kaikki suomalaiset. Haluavatko suomalaiset veronmaksajat todella maksaa Fortumin toimitusjohtajalle miljoonia euroja vuodessa – ja lisäksi hänen Porschensa ylläpidon? Asiasta kirjoittaa painettu Hymy-lehti sekä näköislehtemme.

Fortum on suuri ja sen toimitusjohtajalla on käsittämättömän suuri miljoonapalkka, mutta tällä hetkellä Fortum on myös suurissa vaikeuksissa. Fortum myy Uniper-omistuksensa Saksan valtiolle noin kuusi miljardia euroa halvemmalla kuin mitä se oli siitä itse maksanut. Tämän tappion kuittaavat viime kädessä suomalaiset veronmaksajat. Myös Venäjältä Fortum joutunee poistumaan miljardiluokan taloudelliset tappiot niskassaan, eikä siinäkään tapauksessa ole epäselvyyttä siitä, ketkä tappiot viime kädessä kuittaavat.

Hymy-lehti pyysi artikkeliinsa kommenttia kolmelta suomalaiselta yritysjohdon palkitsemiseen erikoistuneelta henkilöltä. Heistä yksi suostui antamaan kommenttinsa, mutta vain jos hänen nimeään ei julkaista. Etenkin Hymyä kiinnosti se, onko syvällä kyntävän Fortumin toimitusjohtaja todellakin sen työkorvauksen arvoinen, mitä hänelle maksetaan.

Hymyn kanssa keskustellut palkitsemisen asiantuntija vahvistaa, että isojen yritysten johtajille maksetaan räävittömän hyvin juurikin siksi, että sillä tavalla heitä pyritään sitouttamaan työhönsä. Siitä ei kuitenkaan ole juurikaan tutkimusnäyttöä, että työhön sitoutuminen olisi kiinni vain suurista rahasummista.

Lue juttu kaikkine faktoineen lehdestä.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Fortum, Markus Rauramo, Uniper

Kommentit

Oma kommentti