Haluatko maksaa oluestasi Tallinnassa kuusi euroa vai euron?

Pikku PapuTallinnan Raatihuoneentorin terassien nuorilla tarjoilijoilla on hymyt herkässä, mutta turistilla ei välttämättä – ainakaan siinä vaiheessa, kun hän pääsee tutustumaan laskuunsa.

Tänä kesänä pikkulahden takana on rikottu ensimmäisen kerran kuuden euron rajapyykki. Puolen litran tuoppi maksaa nimittäin ravintola Maikrahvissa tuon verran. Tuoppi maksaa tarkkaan ottaen 85 kruunua, mutta päälle laitetaan 10 prosentin palvelulisä eli lopulliseksi hinnaksi kertyy 94 kruunua, kuusi euroa.

Torin muutkin ravintolat pyytävät tuopeilta noin 80 kruunua eli viitisen euroa.

Jos sen sijaan haluat nauttia Tallinnassa halpaa terassikaljaa, puolen litran kolpakko maksaa 16 kruunua osoitteessa Majaka 10. Kapakka löytyy Lasnamäeltä. Euroiksi muutettuna tuopponen maksaa siis tasan yhden euron!

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: Tallinna, Olut

Kommentit

mielummin yli 50e tuoppi ni ei tarvi katella ketään ja voi juoda rauhassa yksinään

Mieluiten 10 euroa tai yli. Ei tarvitse katsella köyhisjengiä ryystämässä tuulipuvuissaan hätäapukaljaa paniikissa.

Miten siel ei oo nii paljo maaha muuttajii oo ku suomesta. Sehä kuitenki euu maaki koht on eli olot on ok. Tai no oiskoha sit ku o Eussa niin se rupee maaha muutajille kelpaamaan.

Ette olisi ohjanneet näin suoraan yhteen kapakkaan. Tämä uutinen tuhoaa Majaka 10:n maineen totaalisesti, sillä suomalaiset urpoturistit eivät tunnetusti ole mitään siistiä tai fiksua kansaa.

Totta on että viimeisiä hetkiä vietetään Tallinnassa jolloin kaikki maksaa n. 30-50% vähemmän kuin suomessa. Tukholmaan ei perus suomalaista saa kirveelläkään, joten tyytyväisenä varmaan käyn tallinnassa jatkossakin. Eipä tarvi katsella maahanmuuttaja tummaihoisia siellä ollenkaan, yllättävän rentouttavaa muuten.

Nyt otetaan turisteilta mitä uskalletaan ja sahataan omaan nilkkaan. Kohta saavat omankin maan kansalaiset tottua uusiin eurohintoihin.

Viimeinen tilaisuus käydä halvassa Tallinnassa, ensi kesänä ei enää kannata. Tukholmassa on hauskempaa ja pian ei Tallinnassa ole edes edullisempaa.

Oma kommentti